Metef 2011 Sergisi Açıldı

Kırıkkale Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Açık Hava Düğün Salonu’nda 2011 Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF)

Metef 2011 Sergisi Açıldı
Kırıkkale Makine Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Açık Hava Düğün Salonu’nda 2011 Mesleki ve Teknik Eğitim Fuarı (METEF)

açılışı gerçekleşti. Sergide öğrencilerin yaptığı projeler büyük ilgi gördü.

    Serginin açılış törenine Kırıkkale Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Danış, Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. Osman Çağlayan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker, il yöneticileri, veliler, çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.

    Mehter takımının gösterisi ile başlayan açılış töreninin ilk konuşmasını Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker yaptı. Peker, “10 yıldan bu yana düzenlediğimiz fuarımızdaki amaç mesleki ve teknik eğitimdeki gelişmeler ile bu eğitimin ulaştığı noktayı gösteren öğretmen ve öğrenci ürünlerin sergilemek.” dedi.

    Kırıkkale’de 3 teknik ve endüstri meslek lisesi, 5 adet sağlık meslek lisesi, 2 adet ticaret meslek lisesi, 2 adet kız teknik ve meslek lisesi, 5 adet çok programlı lise, 1 adet otelcilik ve turizm meslek lisesi, 1 çıraklık eğitim merkezi, be ilçelerde 9 adet halk eğitim merkezinin faaliyetinin bulunduğunu açıklayan Peker, “İlimizde mesleki eğitimin oranı yüzde 52 konumunda bulunuyor. Bakanlığımızın bu yıl için öngördüğü yüzde 50 sınırının üzerindeyiz. Yine Bakanlığımızın 2013-2014 yılları için hedeflemiş olduğu yüzde 65 Avrupa standartlarını yakalamak, için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz.” diye konuştu.

    Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Karacaev ise açılan fuarın ülkeye ve ile hayırlı olmasını diledi.