Kula Belediyesi Çocuk Şenliği Başladı

Kula Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen Çocuk Şenliği kortej yürüyüşü ile başladı.

Kula Belediyesi Çocuk Şenliği Başladı
Etkinliğe Kaymakam Muzaffer Şahiner, Belediye Başkanı Selimn Aşkın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, İlçe Emniyet Müdürü Yusuf İncili, İlçe Milli Eğitim Müdürü Haydar Kaşıkçı, okul müdürleri, Kula merkez ve köylerinde bulunan anaokullarından öğrenciler ile öğretmenleri katıldı. Şenlikte minik öğrencilerin birbirinden güzel kıyafetleri ve sempatik tavırları, büyüklerin ilgisini çekti. Gerçekleştirilen kortej yürüyüşünün ardından prograö 100 Yıl Aile Çay Bahçesi‘nde devam etti. Burada konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Aşkın, Çocuk Şenliği‘nin Kula‘da ilk defa yapıldığını anlattı. Başkan Aşkın, “Çocuklarımız geleceğimizdir. Hedefimiz geleceğin mimarlarına sunulacak olanaklarla neler yapabileceklerini kendilerinin görmesini sağlayarak hem yaratıcılıklarını geliştirmelerine hem de okulu daha çok sevmelerine katkıda bulunmaktır. Atalarımızın da dediği gibi ‘Ağaç yaş iken eğilir‘ sözünün ışığında yürütülecek bu çalışmalarımızın meyvesini ilerleyen yıllarda alacağımızı umut ediyorum.” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Çocuk Şenliği‘nde çocuklar kadar şen olduklarını ifade ederek, "Çünkü geleceğimiz, umudumuz olan yavrularımız ile güzel bir etkinliğin içinde yer alıyoruz. Geleceğe sahip çıkmak çocuklarımıza sahip çıkmakla olur. Kula‘da geleceğimize sahip çıkmak adına çocukların eğitim alanlarını genişletiyor, daha modern ve sağlıklı hale getiriyoruz. Artık okullarımızda kara tahtaya, tebeşir tozuna sıralarda üst üste oturan öğrenci anlayışına son verdik. Eğitimde her türlü başarının artması için tüm desteği veriyoruz. Cehalet en büyük düşmanımızdır. Zira cehaletle mücadele ediyoruz. Cehaletle mücadele etmenin başı bilgidir, bilinçli eğitimli toplumu oluşturmaktır.” dedi.

Konuşmalarının ardından etkinliğe katılan öğrencilere Kula Belediyesi tarafından yemek verildi. Ekolojik Oyuncak Merkezi‘nde çocukların gelişimine yönelik olarak üretilen oyuncaklar ücretsiz olarak dağıtıldı.

Kaynak: İHA