Hedef Yoksulsuz Keçiören

Keçiören‘de toplumun yardıma muhtaç kesimlerine el uzatan kurum ve kuruluşlar bir araya gelerek yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Keçiören Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının "Yoksulsuz Keçiören İçin El Ele" sloganıyla Halil İbrahim Sofrası‘nda bir araya geldiği toplantıya, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti Ankara 2. bölge milletvekili adayları Nurdan Şanlı ve Prof. Dr. Seyit Sertçelik‘in yanı sıra, TOGEM

Ankara Başkanı Esma Beki, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile mahalle muhtarları da katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakıflarının kendisi için ayrı bir anlam ifade ettiğini belirten Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, bu vakıfların kuruluşuyla ilgili fikrin 1986 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal‘dan geldiğini, kurucusunun da kendisi olduğunu ifade ederek, "Kendi kurduğumuz vakıfların insanlarımıza hizmet eder durumda olması bizi sevindiriyor" dedi.

Yardımseverliğin ve ihtiyaç sahiplerine sahip çıkmanın Anadolu coğrafyasında bin yıldır yaşatılan bir anlayış olduğunu anlatan Çiçek, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan sosyal patlamaların Türkiye‘de yaşanmamasının temelinde iki temel kurum olan aile ve vakıfların yattığını söyledi.

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak da, yoksulluğun herkesin ortak olarak mücadele etmesi gereken bir konu olduğunu belirterek, sadece belli kurumların değil, sivil toplum kuruluşlarının ve gönüllü kuruluşlarının desteğinin de şart olduğunu söyledi. Yerel yönetimler olarak kendilerinin de konuyla yakından ilgilendiklerini kaydeden Başkan Ak, "Sosyal belediyecilik günümüzde çok önemli bir hale geldi. Bu çerçevede bizler de Keçiören‘de kimsesizlerin kimsesi olmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Keçiören Kaymakamı Mustafa Güler de 1986 yılında kurulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı‘nın toplumda sosyal yaraların azaltılması, iyileştirilmesi ve toplumsal eşitsizliğin azaltılması için önemli çalışmalara imza attığını dile getirerek, Keçiören‘de yoksulluğu azaltmak için elbirliğiyle çalıştıklarını kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından Keçiören Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Keçiören Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ve Toplumsal Gelişim Merkezi (TOGEM) yetkilileri yaptıkları çalışmalar hakkında toplantıya katılanlara bilgiler verdiler.

Kaynak: İHA