Endokrinoloji Uzmanı Adh‘de Göreve Başladı

Adıyaman‘da eksikliği hissedilen endokrinoloji uzmanı Adıyaman Devlet Hastanesi‘nde göreve başladı. Ataması yapılan Dr. Türkan Mete, hasta kabulüne başladı.

Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hacı Mehmet İnan uğraşları sonucunda Sağlık Bakanlığı atanan endokrinoloji uzmanı hasta kabulüne başlarken konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Adıyaman Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Hacı Mehmet İnan, Adıyaman‘da önemli bir eksikliğin giderildiğini ifade ederek,"Daha önceden hastanemiz bünyesinde Adıyaman‘ın Endokrinoloji uzmanı vardı. Fakat Doçent unvanını aldıktan sonra başka hastanede göreve başlamasından dolayı Adıyaman‘da aylarca eksikliği

hissedildi. Halk arasında şeker hastalığı uzmanı olarak bilinen endokrinoloji uzmanımızı hastanemiz bünyesine kazandırarak Adıyaman‘dan il dışına gitmek zorunda kalan şeker hastaları yani Tıp2, Diyabet Tıp1, Diyabet Şeker Hastalığı ve Metabolizma Hastalıkları ile ilgili hastalarımızın bundan böyle hastanemizde yani kendi memleketlerinde tedavilerinin sürdüre bilmelerinin mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni gelen doktorumuza şimdiden yapacağı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim" dedi.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları uzmanı Dr. Türkan Mete ise Adıyaman‘da olmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek,"Adıyaman‘a gelmeden önce çekiniyordum. Fakat bugün Adıyaman‘da görev yapmaktan mutluluk duyuyorum. Adıyaman insanları gerçekten çok mütevazi. Tüm doktor arkadaşlarımın Adıyaman‘da görev yapmalarını tavsiye ederim. Böyle bir huzurlu bir kentte olmaktan memnun olacaklarını temenni ediyorum. Ayrıca Adıyaman‘ı çok şanslı bir il olarak görüyorum" dedi.

Kaynak: İHA