Eğitimde Kalite Ödülü Sürecinde Bursalı Okullar Finalde

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından organize edilen ‘Eğitimde Kalite Ödülü‘ sürecinde saha ziyaretleri sona erdi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından organize edilen ‘Eğitimde Kalite Ödülü‘ sürecinde saha ziyaretleri sona erdi.

Ülke genelinde yapılan değerlendirmede, Bursa’yı temsil eden okullardan M. Kemal Coşkunöz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi okul/kurum kategorisinde, Nilüfer İş Okulu ise ekip kategorisinde finale kaldı.

Geçen Kasım ayında alınan müracaatlarla başlayan süreçte, M.Kemal Coşkunöz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Nilüfer İş Okulu, birinci olarak Bursa’yı temsil etme hakkı kazanmıştı.

Bursa’yı temsil eden okullar ‘Eğitimde Kalite Ödülü‘ sürecinde smd Milli Eğitim Bakanlığı bazında Türkiye genelinde okul/kurum kategorisinde 55, ekip kategorisinde ise 64 başvuru arasından, kategorilerinde ilk 20 okul arasına girip, saha ziyaretlerine kalma başarısı gösterdi. İlk 20’ye giren okullar, Milli Eğitim Bakanlığı‘nca oluşturulan değerlendirme ekiplerince nisan ve mayıs ayında saha ziyaretleriyle yerinde incelendi.

Değerlendirme sonucunda ise Bursa’yı temsil eden M. Kemal Coşkunöz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, okul/kurum kategorisinde, Nilüfer İş Okulu ise ekip kategorisinde finale kaldı. ‘Eğitimde Kalite Ödülü‘ süreci Okul/Kurum ve Ekip olmak üzere iki kategoride gerçekleştiriliyor.

Her iki kategoride de ilk üçe giren okullar, 2 Haziran’da Başkent Öğretmenevi‘nde düzenlenecek ‘Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları 7. Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni‘nde açıklanacak. Bu ödüller dışında, her iki kategoride saha ziyaretine kalan okul/kurumlara da teşvik ödülü verilecek.