Darıca‘ya Bilgi Evi

Kocaeli‘nin Darıca ilçesinde “Bilgi Evi” hizmete açıldı.

Darıca‘ya Bilgi Evi
Açılışta öğrencilerin mutluluğunu paylaşan Kocaeli Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,” Anne baba olarak hepimizin hayali çocuklarımızın okuması ve geleceğini garantilemesi. Ama sadece arzu etmek yetmiyor. Çocukların yetişmesi için çok iyi kurumların yapılması gerekiyor. Eskiden kütüphaneler vardı ama çocuklar için onlar cazip olmuyordu. Ama artık bilgi evlerimiz var. Durumu iyi olmayan da zengin olanda gelip burada ücretsiz eğitim görebilir” dedi.

Darıca Kaymakamı Osman Ateş ise, “Çocuklarımızın korunması büyük önem arz ediyor. Gençliğinizi bütün zararlı alışkanlıklardan korumak, onları güzel bir şekilde geleceğe hazırlamak ve güvenli bir ortamda eğitmek büyüklerin bir görevidir. Bu bakımdan bilgi evleri güzel bir fonksiyona sahiptir” diye konuştu.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da, Darıca‘ya çok iyi hizmetler yapıldığını söyledi. Karabacak, “Darıca‘da çok güzel işler yapıyoruz. Bugün bunlardan küçük olan birinin açılışındayız. Bu bilgi evinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bizim Darıca‘da sadece eğitim üzerine yaptığımız çalışmalar yok. Sağlık çalışmalarımız, sahil çalışmalarımız, doğalgaz çalışmalarımız, hastanemizin açılması ve 12 okulumuzun bu dönem içinde bölgemize kazandırılması güzel hizmet ve çalışmalardır” diye ifade etti.

Karaosmanoğlu Bilgi Evi‘nin kurdelesini çocuklara kestirdi.

Kaynak: İHA