Çevre İçin Pedal Çevirecekler

Antalya‘nın Alanya ilçesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü‘nde çevreye karşı kadın duyarlılığını göstermek amacıyla ‘Çevre İçin Pedal‘ adı altında bisiklete binecek.

Çevre İçin Pedal Çevirecekler
Alanya Kent Konseyi Yerel Gündem 21 Evi‘nde basın toplantısı düzenleyen Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Duygu Gülpınar, “5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çevreye karşı kadın duyarlılığımızla ‘Çevre İçin Pedal‘ adı altında bir etkinlik düzenleyeceğiz. Kadın, çevresine ve çevre sorunlarına karşı duyarlıdır. Bizde Dünya Çevre Günü‘nde bu duyarlılığımızı göstermek ve çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bisiklete bineceğiz” dedi.

Etkinliğin 5 Haziran Pazar günü saat 16.30‘da Hükümet Meydanı‘ndaki Atatürk Anıtı önünde başlayacağını ve tüm kadınları bisikletleriyle birlikte etkinliğe katılmaya davet eden Gülpınar, “Pedallarımızı bu kez çevre için çevirelim. Bu bir yarış değildir. Atatürk Anıtı önünden Orman İşletme Müdürlüğü‘ne kadar gidip, geri geleceğiz. Ayrıca etkinliğe katılan kadınlarımız arasında kura çekilecek ve 5 şanslı kadınımıza Alanya Belediyesi tarafından birer bisiklet hediye edilecek” diye konuştu.

Etkinlik sonunda ise Kent Konseyi Kadın Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Nurhan Özcan‘ın, İskele Meydanı‘nda konser verecek.

Kaynak: İHA