Başiskele‘ye Bilgi Evi Açıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi‘nin destekleri ile Başiskele‘ye Bilgi Evi açıldı.

Başiskele‘ye Bilgi Evi Açıldı
Başiskele Bilgi Evi’nin açılışına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanı sıra Başiskele Kaymakamı Selami Aydın, Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünal, ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Albay İbrahim Karaoğlu İlköğretim Okulu Öğrencileri Üsküp yöresine ait halk oyunları gösterisi sergiledi. Daha sonra konuşmasını yapmak üzere sahneye Akçakoca Bilgi Evi’nde üç yıldır eğitim gören Doğan Can adlı öğrenci geldi. Bilgi Evi’nin kendisi için büyük önem taşıdığını söyleyen Doğan Can, “Eğer annem darılmazsa Bilgi Evi benim birinci adresimdir” dedi.

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu ise konuşmasını kürsü yerine çocukların arasına giderek gerçekleştirdi. Çocuklara “Sizleri çok seviyoruz” diye seslenen Başkan Karaosmanoğlu, “Sizleri çok iyi yetiştirmek istiyoruz. O nedenle sizlere bilgisayar veriyoruz, bilgi evleri açıyoruz. Ülkeyi ileriye siz taşıyacaksınız. Siz sağlıklı, bilgili, ahlaklı yetişirseniz bu bizim için en büyük bayramdır. Yarın bilgisayarı ve programlarını sizler yapacaksınız. Bilgiyi eline alan dünyayı yönetir. Bilgi Evleri sizlerin, sahibi sizsiniz. Bilgi Evleri’nin dünyanızı ve ufkunuzu açmasını diliyorum” dedi.

Başkan Karaosmanoğlu, konuşmasının ardından çocuklarla birlikte kurdeleyi keserek İbni Sina Bilgi Evi’nin açılışını gerçekleştirdi.

Kaynak: İHA