Başbakan Erdoğan’Dan Aksaray’A Demiryolu Müjdesi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Aksaray mitinginde demiryolu müjdesi verdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin Aksaray mitinginde demiryolu müjdesi verdi.

Başbakan’ın Aksaray mitingine Devlet Bakanı Ali Babacan ve Salih Kapusuz da eşlik etti. Hükümet meydanında yapılan miting alanı saatler öncesinden Aksaraylılar tarafından dolduruldu. Başbakan’ın gelmesiyle coşku iyice arttı. Başbakan Erdoğan konuşmasında muhalefete yüklendi, Aksaraylılara demiryolu müjdesi verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kırşehir, Aksaray, Ulukışla demiryolu projesi ile ilgili adımların bugün itibariyle atıldığını kaydetti. Konuşmasının devamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘yi eleştiren Erdoğan sözlerine şöyle devam etti; “AK Parti’nin rotasını çeteler, güçlüler çizmedi, sadece millet çizdi. AK Parti 81 vilayetin tüm Türkiye’nin partisi. Birileri etnik grupların, birileri sahillerin partisi, AK Parti 81 ilde milletvekili çıkartan parti. Kürt kardeşlerimin temsilcisiyim diye ortaya çıkanların, bu insanlarla değil terör örgütüyle ilgisi var. 12 Haziran Genel Seçimi milletimiz için, tüm Türkiye için çok önemli. 3 Kasım’da MHP, DSP ve ANAP’tan hükümeti devraldık. Siz bu arkadaşlara 5 yıl görev verdiniz. 3 buçuk yılda kaçıp gittiler. O gün kaçıp giden MHP, bugün hangi yüzle milletin karşısına çıkıp oy istiyor. O zaman 230 milyar Dolar olan milli gelirimiz bugün, 740 milyar Dolar oldu. Biz devraldığımızda devletin borçlanma faizi yüzde 63‘dü, şimdi yüzde 7. Aradaki yüzde 56‘lık fark nereye gitti; milletin cebine gitti. Enflasyon yüzde 30‘dan yüzde 4‘e düştü. IMF‘ye borç 23.5 milyar dolardı, şimdi 4.9 milyar dolara düştü. Merkez Bankası‘nın kasasında 27.5 milyar Dolar vardı, şimdi 95 milyar Dolar var. Sayın Bahçeli önce bunların hesabını versin. Bunlar kafatası milliyetçisi, bunlar ırkçı. Milliyetçilik, vatanını milletini sevmekle olur.”

Konuşmasında sık sık CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklenen Başbakan Erdoğan şunları kaydetti; “Bay Kemal Merkez Bankası’nda ki 95 Milyar Dolara sulanmış. Her aileye para dağıtıyor, ‘bekâra karı boşamak kolay’. Sırtında yumurta küfesi yok, at atabildiğin kadar. Geçen televizyonda ‘YÖK‘ü kaldıracağım‘ diyor. 30 dakika sonra ‘Bedelli askerlikten alacağım parayı YÖK‘e aktaracağım‘ diyor. Bu nasıl iş. 30 dakika önce ‘YÖK‘ü kaldıracağım‘ diyordun olmayan yere parayı nasıl aktaracaksın. CHP eğitim programını açıkladı. İmam Hatip Liseleri yok. İmam Hatip’te ne okutuluyor deseniz bunlar bilmez. Bende İHL mezunuyum, üniversiteye almadılar, dışarıdan lise bitirdim, çocuklarım da İHL mezunu. Meslek liseleri üzerinden elini çek Kılıçdaroğlu. Bunlar bilginin değerini bilenlerden değiller. Ayrımcılık bunların geninde var. Biz bunların haddini 12 Haziran’da sandıkta bildireceğiz. Sen SSK‘da 8 yıl Genel Müdürlük yapmadın mı? Hatırlayın o yılları, hastanelerde doktor muayenesinde ne çileler çekiyorduk. Anamızı ağlatırlardı değil mi? İlaçlarımızı alamıyorduk. Milleti inim inim inletti. Şimdi istediğiniz hastanede muayene olup istediğiniz eczaneden ilaç alıyor musunuz? Benim vatandaşım isteği hastaneye gidiyor. İlaçlarını rahat alıyor mu? İşte insana değer vermek bu, insana önem vermek bu. Kılıçdaroğlu, kelin ilacı olsa başına sürermiş.” şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan Aksaray Valiliğine yaptığı ziyaretin girişinde Ege‘de iptal edilen tatbikatla ilgili soruları da yanıtladı. Erdoğan, "Aynen açıklandığı gibi başka hiçbir şey yok. İddialar üzerine durmayın Silahlı Kuvvetler ne diyorsa ona bakın" dedi.

Tatbikatın iptal gerekçesinin açıklanmadığı yönündeki bir soru üzerine ise Erdoğan, "Herşeyin gerekçesi açıklanır mı? Dün açıkladığımdan çok farklı birşey yok" diye konuştu.

İstanbul’daki patlama ile ilgili soru üzerine ise Erdoğan "Çalışmalar devam ediyor" cevabını verdi. Başbakan Erdoğan, daha sonra Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu‘nu makamında ziyaret etti. Başbakan Erdoğan valiliğe çıkarken bir simitçi çocuktan simit alarak 100 Lira ödedi.

Valilik ziyareti basına kapalı olarak gerçekleştirildi. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Valilik Ek Hizmet Binasında düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Ali Babacan, burada toplam değeri 150 milyon lirayı bulan, eğitim, sağlık, adalet, ulaştırma ve tarım alanlarında 50 tesisin açılışını yaptı.