Başbakan Erdoğan Aksaray mitinginde halka seslendi

Seçim çalışmaları kapsamında Aksaray'da bulunan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan eğitim konusunda bir çok müjde verdi. Aynı konu üzerinden CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan,"Şu meslek liselerinin üzerinden elini çek Kılıçdaroğlu. Bu insanlar bütün bu derslerin hepsini okuyor. Ondan sonra üniversite imtihanına giriyor" dedi.

Başbakan Erdoğan Aksaray mitinginde halka seslendi
Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları ise şöyle;

AK Parti'nin rotasını sadece ve sadece millet çizdi, millet çizer. AK Parti, milletin partisidir, 81 vilayetin 780 bin kilometrenin partisidir. Birileri bir etnik unsur adına buradayım diyor, bir başkası sahillerin, kumsalların partisiyim diyor ama AK Parti 81 vilayetin partisi, 81 vilayetin 80'inden milletvekili çıkaran bir partidir. Biz asla etnik milliyetçilikten yana olmadık bugüne kadar, Kürtlerin temsilcisiyim diye meydana çıkanların Kürt kardeşlerimle asla alakası yok. Aksaray'ın 10 yıl önceki halini düşünün, Aksaray'a il denirmiydi? Kasabaydı adeta burası şimdi ise büyükşehir gibi AK Parti, Aksaray'ın partisidir, adımız uyuyor. Merhum Yunus Emre'nin Aksaray'da bir makamı var ne yaptı derviş Yunus? Tam 40 yıl boyunca dergaha odun taşıdı, kendisine sordular dağda eğri odun yokmu? Dağda eğri odun çok ama bu kapıya eğri odun yakışmaz' dedi.

Biz sizin ocağınıza eğri odun taşımadık, taşımayacağız
Biz Mevlana gibi 'Hamdım, piştim, yandım' diyoruz. Biz sizin hizmetinizde, sizin emrinizde çıraklığı, kalfalığı geçtik işte şimdi ustalık dönemine giriyoruz. Şimdi ustalık dönemi için sizlerden ruhsat istemeye geldik. Aksaray birkez daha AK Parti diyecek mi? Aksaray temel hak ve özgürlüklere yeniden yepyeni bir Anayasa'ya evet diyecek mi? Bu iş bitmiştir evelallah, 16 günümüz kaldı, kapı kapı dolaşacağız, telefonlarla herşekilde çalışacağız değilmi? Ben ve arkadaşlarım dolaşıyoruz ama sizin alın teriniz kaynatır, o mayaya ihtiyacımız var. 3 Kasım Türkiye için çok önemli bir dönüm noktası oldu. 12 Eylül halk oylaması adeta volkan gibi patlamaktı, işte bunlar kadar önemli hatta bunlardan çok daha önemli bir seçim arefesinde bulunuyoruz. Bölgemiz, milletimiz için 12 Haziran seçimleri büyük önem arz ediyor, aman bunları dikkatli takip edin biz hükümeti 3 Kasım'da kimden aldık? MHP, DSP, ANAP'tan 5 yıllığına MHP'ye görev verdi milletimiz ama ne kadar kaldı? 3,5 yıl kaldı ve sonra kaçtı gitti, şimdi hangi yüzle yine milletin huzuruna geliyorsun? Hangi yüzle 2023'ü konuşuyorsun, 2023 büyük düşünenlerin, hizmet ehlinin işidir, kaçıp gidenlerin değil Türkiye'yi büyütenlerin işidir.

Bunlar bankaları batırmadılar mı?
Devletin borçlanma faizi bizden önce yüzde 63'tü, şimdi ise bu rakam yüzde 7,8'lere düştü. Şuanda enflasyon yüzde 4 oldu yüzde 30'du bizden önce arada ki fark vatandaşımın cebinden çıkıyordu, Sayın Bahçeli önce bunların hesabını ver. Bunlar bankaları batırmadılar mı? Bu bankaları fona devrettiler 40 milyar dolara mal oldu, kimin cebinden çıktı bu paralar? Benim halkımın, vatandaşımın cebinden çıktı. Biz geldik, küresel finans krizine rağmen bir tane banka battı mı? Bir tane sigorta şirketi battı mı? Batmadı, bunlar IMF'nin kapısında kuyruktu ve gittiler 30 milyar dolar borç aldılar ve bize 23,5 milyar dolar borçla devrettiler. Ödedik, ödedik şuanda 4,9 milyar dolar borç kaldı, şuanda onu öderiz istesek ama çok cuzi bir faiz olduğu için diyoruz ki; Nasıl olsa Nisan 2013'e kadar vakit var yavaş yavaş onuda öder kapatırız' biz IMF ile anlaşma yapmıyoruz yere sağlam basıyoruz, geçmişte olanların düştüğü tuzağa biz düşmüyoruz, sağlam gidiyoruz sağlam gideceğiz.

Milliyetçiyiz diyorlar, bunlar kafatası milliyetçisi, bunlar ırkçı, dürüst değiller. Milliyetçilik halkını sevmektir, ben bugüne kadar buradan Bahçeli'ye küfür ettim mi? Sayın Bahçeli'nin işi gücü bugüne kadar hep bana küfür etmek, Merkez Bankası'nın kasasında olan para şuanda 95 milyar dolar, halep oradaysa arşın burada. İşte bu, milli banka Merkez Bankası ne hale geldi, güçlendirdik daha da güçlü olacak. Önce, bizden güçlü bir Türkiye için hep beraber el ele ayağa kalkacağız, 163 bin derslik yaptık biz 8 senede, Cumhuriyet tarihinde yapılan dersliklerin yarısı kadar derslik yaptık, 1 milyona yakın bilgisayar gönderdik okullarımıza, bir taraftan bunlar da devam ediyor.

Bizi imam hatip mezunu olarak üniversiteye almadılar
Sosyal öğretimde öğrencilere ücretlerini veriyoruz. Anneye 150 TL veriyoruz evde özürlü bakıyorsa asgari ücret veriyoruz. Nasıl bak biz hayal konuşmuyoruz biz yaptıklarımızı konuşuyoruz. Bu ara Bay Kemal Merkez Bankası'ndaki 95 milyara sulanmış.Her aileye 600 TL dağıtıyoruz. Şimdi 1200 liraya kadar dağıtacağım diyor, bekara karı boşamak kolay, sırtında yumurta küfesi de yok. Şimdi tutmuş eğitim programını açıklıyor orada İmam Hatip yok, ne diyor ne kadar imam müezzin lazımsa o kadar İmam Hatip diyor. Şimdi sorun İmam Hatip Liseleri'nde ne okutuluyor diye inanın bilememiştir. Çünkü biz buralardan geçtik. Ben şimdi bir İmam Hatip mezunuyum. Ama bizi imam hatip mezunu olarak üniversiteye almadılar. Gittik bir de lise bitirdik dışardan. Lise bitirdik o diploma ile üniversite sınavına girdik. Benim 4 çocuğumdan 4'ü de imam hatip mezunu. Onlar da söyleyeceğim ama yanlış komşu ev sahibi yaptırır meselesi var ya o da öyle. Değerli kardeşlerim bu imam hatiplilerden sizin alıp veremediğiniz nedir ya?

Şu meslek liselerinin üzerinden elini çek Kılıçdaroğlu. Bu insanlar bütün bu derslerin hepsini okuyor. Ondan sonra üniversite imtihanına giriyor. Bırak zaten kazanıyorsa kazanıyor gidiyor kazanamazsa kazanamıyor. Bunlar ayrımcılık yapanlardan ayrımcılık. Bunların genlerinde var genlerinde. Biz bunlara haddini nerede bildireceğiz 12 Haziran'da sandıklarda bildireceğiz. Aynen 12 Eylül'de olduğu gibi. 12 Eylüldeki gibi. 3'te 3 mü? Her zamanki gibi 3-0. Ama çalışarak, koşarak. Şimdi bakınız bütün bunlar hepsi MHP'nin döneminde olanlar.

Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır
Bu aralar TOKİ'ye kafayı taktı. 100 konut yapmış, 130 konut yapmış ayıp ya. Eline diline dursun. Sen Sayın Bahçeli TOKİ'den sorumlu Başbakan Yardımcısı idin, Aksaray'a geldi mi Bahçeli gelmedi mi? Fakat sormak lazım. Sayın Bahçeli sen TOKİ'den sorumluydun, acaba 3,5 yılda kaç konut yaptın diye sormak lazım. Medya, her halde siz de sorarsınız. Çanak soruya gerek yok, bunu sorun bunu. Başbakan Yardımcılığı yaptın, 3,5 yılda kaç konut yaptın diye sorun. Şuanda TOKİ 490 bin konutun inşaatını yapıyor. 360 Bini sahiplerine teslim edildi. Bundan belli bir oranda Aksaray da nasibini aldı. Faizsiz konutlar verdik. 10-15-20 yıl vade ile bunları verdik. Şimdi yeni bir adım daha atıyoruz. Yeni evlenenlere, ama hiçbir geliri olmayanlara onlara 50 mkare ile 65 mkare arasında daire yapacağız. Peşinatsız ayda 100 TL, 120 TL taksitle konut. Ama ne yapacağız, içinde beyaz eşya mobilyası olacak. Onunla birlikte vereceğiz. Biz bunu yapar mıyız? Yaparız. Mesele bu. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Bay Kemal sen SSK'da genel müdürdün. Genel Müdürken acaba SSK hastanelerinde benim Ayşe ablam, Fatma ablam az mı çile çekti? Anamızı ağlattın anamızı. Kuyruğa girerdik, doktor muayenahenesine çağırırdı, reçete veriyordu ilaçları bulamıyorduk. Artık SSK hastanesi kaldı mı? İstediğin hastaneye gidiyor musun? İlaçlarını istediğin eczaneden alıyor musun? İstediğin yerde ameliyatını oluyor musun? Bunları neden yapıyoruz biz size sevdalıyız sevdalı.

Benim milletim 12 Haziran'da o 8 yılın da hesabını soracak
Bizim bu millete aşkımız var. Dertliyiz biz. Onun için de biz Kılıçdaroğlu'na diyoruz ki kelin ilacı olsa başına sürermiş. Sen önce onu hallet. Bak görev yaptın bu millete inim inim inlettin. Senin vaatlerin oradan belli zaten. Benim milletim 12 Haziran'da o 8 yılın da hesabını soracak. Kendisine sordum atamayla görevlendirmeler yaptın. Bunlar kaçıncı göbekten akraban diye sordum açıklayamadı. Bunların hepsini ona Meclis'te sorduk cevabı yok. Bizim işimiz dünya ile. Siyasette, dönen dolapları çok iyi görmenizi istiyoruz. Kurulan tezgahları görüyorsunuz değil mi? İstifalar, bunlar arka arkaya gidiyor. Biri diyor ki ben mağdur genel başkanım arkasından bakıyorsunuz bir mamül genel başkan geliyor. Yanındayken aday değilim diyor, arkasından adaylığını açıklıyor. İlk başta dedim ki yürüyen yalan baktım yürümüyor koşuyor, koşan yalan dedim baktım o da olmadı baktım bu uçuyor uçuyor.

TV programında YÖK'ü kaldıracağım diyor, 30 dakika sonra bedelli askerlikten alacağım parayı YÖK'e aktaracağım diyor. YÖK'ü hem kaldırdı hem de yaşattı. Ya kalkan yere para aktarılır mı? Cumhuriyet tarihinde 6100 km bölünmüş yol yapılmıştı biz geldik 13 bin 600 km bölünmüş yol yaptık 8 yılda. Eğer AK Parti gibi bir iktidar olsaydı en başından bu yana 136 bin km bölünmüş yolu olurdu Türkiye'nin. Artık gündemi belirlenen bir ülke değiliz.

Aksaray'ın eğitim olarak aldığı yatırım ne?
Biz her Aksaray'a geldiğimizde elimiz dolu geldik. Bugünde 50 adet eser hizmet bugün açılıyor. Şimdi bunun açılışını da Ali Babacan bey Vali Bey ile yapıyor. Aksaray'a bu yakışır. Bakınız, eğitimde neler yaptık. Şöyle bir bakalım. Buranın eğitiminde Aksaray'ın eğitim olarak aldığı yatırım ne? 8,5 Yılda 1189 dersliğin yapımını tamamladık. Okullara 5696 bilgisayar gönderdik. Aksaray Üniversitesi'ni kim kurdu? Bünyesinde iki enstitü, 4 fakülte 4 yüksek okul ve 5 meslek yüksekokul hizmete girdi. Merkez'de 500 yatak kapasiteli yurdumuz var. İnşallah bu yurdu da önümüzdeki ay hizmete açıyoruz. Aksaray'da üniversiteli öğrenciler burs olarak ne alıyordu 45 TL şimdi 240 TL. Eğer kredi yurtlarda kalıyorsa o zaman da 150 TL beslenme yardımı veriyoruz. Şimdi yeni bir döneme giriyoruz. Artık okulllardan kara tahtayı kaldırıyoruz, akıllı tahtaya geçiyoruz. Bilgisayar donanımlı. İnternet ağı ile dünyaya bağlı ve her bir öğrencimize birer elektronik kitap vereceğiz. Nasıl? Müfredat, burada var. Ders kitaplarını yanınızda taşımanıza gerek yok. Sadece bununla git gel. Zengin fakir ayrımı yapmaksızın bütün öğrencilere bunlardan vereceğiz. Ne düşünüyorum biliyor musunuz? Ya diyorum ABD'de George, Hans, Helga bunları kullanıyorda benim Aksaray'ımda Ömer'im, Ayşe'm, Fatma'm, Esra'm, onlar niçin istifade etmesin? 4 Yıl içerisinde bu proje tamamen bitmiş olacak. Peyder pey bütün okullara akıllı tahtalar ve elektronik kitaplar dağıtılacak. Şuan ön hazırlık tamam. Hayaldi gerçek oldu. Olay bu.

Aksaraya 167 trilyon yatırım yaptık. Bizden önce Aksaray'da 1 tane tomografi vardı şimdi 2 tane daha var. MR hiç yoktu 1 tane de MR cihazı geldi. 21 Diyaliz cihazı vardı şimdi kaçtane var 80 tane. 1/e 4. Çok çile çekti benim diyaliz hastası kardeşlerim. Koskoca Aksaray'da 7 tane ambulans vardı şimdi 22 tane var.

Adalet Sarayı'nı tamamladık hizmete açtık. TOKİ 2324 adet konut yaptı tamamanı bitirdik ve teslim ettik. Sayın Bahçeli belki de senin toplam yaptıklarından fazla. Acaba sen Aksaray'a kaç tane konut yaptın gel bunun hesabını ver. Ulaştırma alanında 2002'ye kadar yapılan yol 17 km. Biz Aksaray'a şu 8 yılda 187 km bölünmüş yol yaptık. Ne demek bu 1/10 demek. Cumhuriyet tarihince yapılanın 10 katını yaptık. Şimdi Kırşehir, Aksaray,Ulukışla, Demiryolu uygulama projesi ile ilgili adımları bugün atıldı.

Biz sizlerle gurur duyuyoruz biz sizlerle gurur duyuyoruz. 3. Ama çok çalışacağız. 12 Haziran akşamı bunu taçlandıracağız. KÖYDES olarak köylerimize yol su ne kadar yatırım yaptık 45 trilyon. Sayın Bahçeli biz bunları yaparken sen neredeydin sen. Gününüz kutlu olsun, 12 Haziran bir milad olsun. Kalın sağlıcakla Allah'a emanet olun'
Kaynak: İHA