Avustralya’Da İnternet Bağlantısına 18 Milyar Dolar

Avustralya‘da muhalefet, hükümetin internetin altyapısı için National Broadband Network’e (NBN) vermeyi planladığı 18 milyar dolara itiraz ediyor.

Avustralya‘da muhalefet, hükümetin internetin altyapısı için National Broadband Network’e (NBN) vermeyi planladığı 18 milyar dolara itiraz ediyor. Başbakan Julia Gillard ‘in geçen Çarşamba günü NBN toplantısına katılma muhalefeti rahatsız etti. Muhalefet internet alt yapısı için harcanacak parayı israf olarak görüyor. Muhalefet, başa gelmeleri halinde projeyi iptal edeceğini duyurdu. Hükümetin milyar dolarlar harcayacağı proje için muhalefet “biz daha gösterişsiz versiyonunu yaparız” dedi.

Muhalefet sözcüsü Joe Hockey konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: "Hükümetin bu proje ile yapmak istediği her Avustralyalı’ya Bentley marka araba sunmak gibidir. Fakat bizim ülke olarak sadece Commodore almaya paramız yetiyor. Muhalefet olarak biz bu iş için bu kadar büyük harcamaları gerekli görmüyoruz. Julia Gillard proje için düğmeye bastığı zaman işte 18 milyar dolar gidiyor diye düşündüm. NBN federal bütçeyi tehdit eden bir projedir. Bu proje belki sayısal kriterleri karşılıyor olabilir fakat güvenilirlik açısından sınıfta kalacak gibi görünüyor.

Öte yandan hükümet harcanacak 18 milyar doların bütçeden kesilmeyeceğini, projenin ileriye dönük bir yatırım olduğunun altını çizdi.

Projenin başlangıç noktası olan Armidale’de şimdiye kadar sadece 7 müşteri sisteme bağlandı. Muhalefet ise durumu komedi olarak niteledi. Hükümet ise bunun ilk aşama olduğunu zaman ilerledikçe hizmetten yararlanan sayısının artacağını savundu.