Ak Parti Milletvekili Adayı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Sivil Toplum Örgütleri Ziyaret Etti

Ak Parti Milletvekili adayı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Sivil Toplum Örgütlerini ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu. İlk olarak Diva-Sen‘i ziyaret eden Yavilioğlu, toplumun her kesimini dinleyip, sorunları çözmek için yolma çıktıklarını söyledi.

Ak Parti Milletvekili Adayı Dr. Cengiz Yavilioğlu, Sivil Toplum Örgütleri Ziyaret Etti
Diva-Sen Erzurum Şube Başkanı Osman Temel, Diva-Sen olarak üye sayısında büyük bir artış olduğunu belirterek, imamlara verilen kadro müjdesinin mutluluk verici olduğunu söyledi. Yıllardır kimsenin uğramadığını söyleyen Temel, "3 yıldır kapımızı kimse çalmadı. Sizin duyarlılığınız bizleri mutlu etmiştir. Bizim şu anda önemli bir sorunumuz imamlarımızın lojmanlarının olmayışıdır. ayrıca tatil hakkımız hiç yok. Yarın bir işimiz olsa yerimize diğer bir arkadaşı bulmadan çıkamıyoruz" dedi.

Ak Parti Milletvekili Adayı Dr. Cengiz Yavilioğlu, "İnsanı merkeze koyan bir peygamberin ümmetiyiz. Bu yüzden adalet insan kaynaklı bir yönetimle olmalıdır. Kimlik olmadan insanı tanımak mümkün değildir. Önce biz sizin gibi değerli toplum örgütlerini geziyor, sıkıntı ve sorunlarınızı dinliyoruz. Bizlere ulaştırdığınız konular yapmamız gereken asli işlerdir. Çünkü güvenliği sadece emniyet güçleri yapmıyor. Sizin gibi topluma hitap eden kurumlarda manevi açıdan insanımızı bilgilendiriyor, bu konuda büyük mücadele veriyor. Bizde sizin karşılaştığı sorunları çözmek boynumuzun borcudur" şeklinde konuştu.

İLETİŞİM SORUNUNU AŞMALIYIZ

Ak Parti Milletvekili adayı Dr. Cengiz Yavilioğlu, ESOB Başkanı Rasim Fırat‘ı ziyaret ederek, esnafın durumu hakkında bilgi aldı. En büyük sorunun iletişimsizlik olduğunu dile getiren Yavilioğlu, vekillerin bir köprü görevi üstlendiğini bu yüzden herkesimin kendilerine ulaşıp, karşılaştıkları sorunları iletmesi gerektiğini söyledi.

ESOB Başkanı Rasim Fırat, "Erzurum ekonomisi geri gidiyor. Gelişmiş illere arasında şehrimiz son sıralarda yer alıyor. Topyekun bu konuyu ele almalı, kentimizi ileri ekonomi seviyesine getirmeliyiz" dedi.

AK Parti Milletvekili Adayı Dr. Yavilioğlu, branş olarak, mutfakta yapılan işlerin pratikte de kendilerinin yaptığını ifade ederek şunları söyledi:

"Biz ekonominin pratiğini yaparken, sizlerde mutfağında işi yürütüyorsunuz. Bugün ülkemizin ekonomik manada geldiği noktaya baktığımızda, herkesimde bir mutluluk memnuniyetlik var. Siyaset yapmanın bir gereği yok. Gerçekler ortada, ekonomi artık ayakları üzerine duruyor. Hatta önümüzdeki yıllarda ilk 10‘lara kadar gireceğiz. Olumlu yükseliş, dolayısıyla ülkemize, bölgemize ve kentimize yansıyacaktır. Fabrikalar kurulacak, özel sektör ve devlet bir anda yatırımlar yapacak, işsizlik azalacak ve milli gelir artacaktır. Bunlar hep bizlere yansıyacaktır. Seçildikten sonra şehrimizin kalkınması konusunda bizim üzerimize ne düşüyorsa, onu mutlaka yapacağız. İnsanımıza hizmet zor ve güzel bir duygudur. İletişim sorununu çözdüğümüz taktirde anlaşmamız çok kolay olacaktır." dedi.

"Bir talebi projesi olanlar mutlaka bizlere ulaşsın" diyen Dr. Yavilioğlu, "İşte konuşmaların başından beri aynı konuya dönüyoruz. Bazen çok güzel projeler oluyor. Fakat iletişim kopukluğu projeyi çöpe atıyor. aslında diğer şehirlerde öyle değil. Bir şekilde vekile ulaşıyor, gerekli yerlerle iletişim kurması sağlanıyor. Kayseri bunun en güzel örneğidir. Bizim telefonlarımız ve kapımız sonuna kadar açık. Yeter ki Erzurum‘un kalkınması adına proje bize gelsin. Kesinlikle kulak ardı etmeyeceğiz"

OVİT TÜRKİYE GÜNDEMİNDE

Ovit Tünelinin projesinde büyük emek veren ERVAK, Ak Parti Milletvekili Adayı Dr. Cengiz Yavilioğlu‘na konu hakkında bilgi verdi. Ovit Tüneli‘nin mutlaka yapılması gerektiğini ifade eden ERVAK Başkanı Erdal Güzel, "1992 yılında beri her konuda vekillerimize ve yetkili kurumlara yol haritası çizdik. Sağlık ve eğitim merkezi, kış turizmi ve Ovit Tüneli‘nin açılması konusunda siyasilerimize önerilerde bulunduk. Şimdi sıra bu eksiklikleri tamamlamaktır" dedi.

Dr. Cengiz Yavilioğlu, böyle bir yolun mutlaka Erzurum‘a kazandırılması gerektiğini söyledi. Marka şehir Erzurum için gerekli bir çalışma olduğuna dikkat çeken Yaviliğlu, "Önümüzdeki dönemde yapılacak önemli çalışmalardan biri de hızlı tren projesidir. Ovit ve hızlı tren projesi bölgenin kalkınmasına, Karadeniz’den, GAP‘a önemli bir bağlantı oluşturacaktır. Bu iki proje ekonomiyi şaha kaldıracaktır. Buna inanıyorum. Allah bize bu görevi layık gördüğü taktirde konunun mutlaka takipçisi olacağız" dedi.

ERVAK‘tan sonra ESOB Başkanı Cemalettin Hınıslıoğlu’nu ziyaret eden Dr. Yavilioğlu, “Anayasal düzenleme güvenin devamı demektir. Darbe Anayasasının değişmesi, devletin önemli noktalarının yerine oturmasıdır. Bu önemli bir fırsattır. İyi değerlendirmemiz gerekiyor. Bu yüzden önümüzdeki seçim 2023 hedefinin yol haritasını çizeceği gibi yeni çağdaş, sivil il bir anayasanın da kapılarını açacaktır” dedi.

Kaynak: İHA