Zeytin Depoları Okul Olacak

Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Marmarabirlik depolarının bulunduğu yere Gazi İlköğretim Okulu‘nu inşa edeceklerini söyledi.

Zeytin Depoları Okul Olacak
Gemlik Belediye Başkanvekili Refik Yılmaz, Gemlik merkezde baş gösteren okul ihtiyacı için harekete geçti. Yılmaz, 2 bin öğrencisi bulunan Gazi İlköğretim Okulu‘nun derslik ihtiyacının giderilmesi için çaba sarf ettiklerini belirterek, konuyu kaymakamlıkla değerlendireceklerini söyledi. Yılmaz, "İlk olarak Bursa Büyükşehir belediyesine bir yazı yazarak Orhangazi Caddesi üzerinde bulunan Marmarabirlik depolarının eğitim alanı olarak planlara işlenmesini talep ettik. İlçe mal müdürlüğü de Marmarabirlik ile görüşerek söz konusu yere eşdeğer bir arsa ile takası kararına varılmak üzere" dedi.

Yılmaz, en kısa zamanda öğrencilerin ihtiyacına cevap verecek bir okulu inşa edeceklerini belirterek, "Göreve geleli geçen 2 aylık süreçte eğitim adına 1 okulumuzun açılışını yaptık. Bir diğer okulumuzun da temelini attık. Gazi İlköğretim Okulu için yapılacak olan binanın ardından boşalacak olan yerinde merkeze yakın olması dolayısıyla otopark ve çok amaçlı salon olarak değerlendirilmesi için proje üreteceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İHA