Yyü‘de 14. Bahar Şenlikleri Başladı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi tarafından bu yıl 14.‘sü düzenlenen ‘Bahar Şenlikleri‘ renkli görüntülerle başladı.

Yyü‘de 14. Bahar Şenlikleri Başladı
Rektörlük binası önünde Van Vali Yardımcısı Hüseyin Demirbaş ve Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper‘in de katılımıyla düzenlenen törenle şenliklerin startı verildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın ardından bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, bahar şenliklerinin isminden de anlaşıldığı üzere bir eğlence programı olduğunu belirtti. Bu şenliklerle bir yıl boyunca derslerden yorulan öğrencilerin final sınavları öncesi etkinliklerle stresten arınmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Prof. Dr. Battal, "Rektör olarak öğrencilerimize çok değer veriyorum. Öğrenci Konsey Başkanı‘nı, dün itibarıyla üniversitenin en önemli karar mekanizması olan senatonun üyeliğine aldım. Öğrencilerin sorunları, temsilciniz aracılığıyla en üst düzeyde konuşulacak, dolayısıyla öğrenciler bizimle aynı noktada durarak üniversitemize ve ilimizin sorunlarına kafa yoracaktır" dedi.

Öğrencilerin sorunlarını kendisine ve yardımcılara ulaştırması için yeni bir mekanizma oluşturduklarını da ifade eden Prof. Dr. Battal, "Şunu özellikle belirtmek istiyorum, sorunlarınızı ve içinde bulunduğunuz sıkıntıları bizim dışımıza taşımanıza gerek yok. Hiç kimse sizin sorunlarınıza bizden daha duyarlı olamaz. Elbette yörelerimiz, düşüncelerimiz ve ideolojilerimiz farklı olabilir, ama maharet bu farklı ideoloji ve düşüncelerimizi ülkemiz ve milletimiz için birlikte hareket ederek, enerji ve sinerjiye dönüştürmektir. Aksi yapıldığı zaman bu önemli olabilecek düşüncelerimiz, beraberinde kaosa ve sıkıntıya sebep olabilir. Farklılıklarımızı sıkıntı ve problem yapmadan üniversitemizi, Van‘ımızı ve bölgemizi daha iyi noktalara taşıma konusunda birlikte hareket etmeliyiz" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından üniversitenin halkoyunları ekibi tarafından bir gösteri sunuldu. Gösterinin ardından protokol üyeleri de çalan davul-zurna eşliğinden öğrencilerle birlikte bir süre halay çektikten sonra kortej eşliğinde stantların açıldığı Van Gölü kıyısına yürüdüler. Burada da çalınan müzik eşliğinde öğrencilerle birlikte halay çeken protokol üyeleri, daha sonra burada açılan stantları tek tek gezdiler.

3 gün sürecek şenlikler kapsamında ses sanatçıları Yonca Lodi, Haluk Levent, Orhan Hakalmaz ve Sebahattin Atik sahne alacak.

Kaynak: İHA