Nabucco İçin Son Teyit Bekleniyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Nabucco International Şirketi ile yapılacak anlaşma için Avrupa Birliği (AB) Enerji Komiseri Günther Öttinger‘den son teyidi beklediklerini söyledi.

Nabucco İçin Son Teyit Bekleniyor
AK Parti İl Gençlik Kolları tarafından Şehir Tiyatrosu‘nda "Tarih 1453 Hedef 2023" isimli Fetih Şöleni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı‘nın okunmasıyla başlayan şölende, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı gösteri sundu. Katılımın yoğun olduğu etkinlikte, İl Başkanı Ömer Dengiz ile TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Fatih Sultan Mehmet‘in yaşantısı ve başarısı hakkında bilgi vererek günümüz gençlerinin gelecekte dünya çapında büyük başarılara imza atacağını söyledi.

Etkinliğe katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gazetecilerin Nabucco hakkındaki sorularını yanıtlayarak, "Kayseri‘de yalnızca ulusal değil, uluslararası bir toplantıyı yapılandırmaya çalışıyoruz. Nabucco International Şirketi ile yapılacak Proje Destek Anlaşması (PSA) hakkında Avrupa Birliği (AB) Enerji Komiseri Günther Öttinger‘den teyit bekliyoruz. Kayseri, AB ile alakalı önemli bir toplantıya ev sahipliği yapacak" diye konuştu.

Fatih Sultan Mehmet‘in 6 dil bildiğini anımsatan Yıldız, "Gençlerin, ‘Bir dil bilen bir insan, iki dil bilen iki insan‘ düsturunca mutlaka bir yabancı dil bilmesi gerekli. Bugün Rusya ile bir görüşme yaptık. Rusya‘ya kendi projelerimizde çalıştırılmak üzere, tüm finansı tarafımızdan karşılanmak kaydıyla her yıl 70‘e yakın öğrenciyi dil öğrenmeye göndereceğiz. 7 yıl devam edeceğiz ve 500‘e yakın öğrencimizle beraber gençlerimizle Türkiye‘nin geleceğini inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA