Hitit Kreasyonu

Çorum Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Hitit Uygarlığı ile ilgili farkındalığı artırmak ve şehrin turizm potansiyelinin gelişmesini sağlamak amacıyla bir proje ortaya koydu.

Çorum Valiliği‘nin desteklediği Kız Teknik Lisesi öğretmenleri tarafından kurulan ekip, öncelikli olarak Hitit Uygarlığında kullanılan kıyafetleri inceledi. Çeşitli yazılı kaynaklar ile Alacahöyük, Boğazkale ve Yazılıkaya‘da bulunan kalıntılar incelenip Hititlerin ne tür kıyafet giydikleri tespit edildi. Araştırmalarda kıyafetlerde ilk ‘pili‘yi Hititlerin kullandığı tespit edildi.

Bir giyim tarzı olan ‘tunik‘in de Hititlere ait olduğunu anlatan bir öğretmen, Hitit Kreasyonu oluşturmaya karar verdiklerini söyledi.

Çalışmaya Murat Uçar koordinesinde giyim öğretmenleri Seldağ Köstekçi, Özlem Zeren, Zeynep Kurt, Demet Buharalı ile El sanatları öğretmenleri Aysel Kayı, Nejla Kazancı, Necla Kavukcu, Yasemin Bölükbaş, Hacer Gülşen Kavukcu katılıyor.

Grafik ve tasarım öğretmeni Serpil Yıldırmaz, Güzellik ve saç bakımı öğretmeni Asuman Yavaş, Yiyecek içecek hizmetleri öğretmeni Nuran Köse, Çocuk gelişimi öğretmeni Gülbanu Kuşcu, Nurhan Uçar da bu çalışmalara katkıda bulunuyorlar.

Kaynak: İHA