Chp’Den Kto’Ya Ziyaret

CHP Kayseri milletvekili adayları, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci’yi ziyaret etti. Ziyarette konuşan CHP Kayseri milletvekili adayı Çetin Arık, CHP olarak sosyal devletin niteliklerini yapacaklarını kaydetti.

Chp’Den Kto’Ya Ziyaret
KTO Bşkanı Kilci’yi makamında ziyaret eden CHP İl Başkanı Ayhan Gülsoy ve Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ile adaylar Çetin Arık, Ali Paşa Tan, Türker Tok ve Ali Kemal Açılkan, seçim çalışmaları ve projeleri hakkında Kilci’ye bilgi verdi.

Ziyaretten duyduyğu memnuniyeti dile getiren ve CHP’nin Türkiye’de önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Kilci, “Hak bildiğimiz doğruları söyleyeme devame diyoruz. Türkiye sıkıntılarını her anlamda çözmüş bri ülke değil. Ekonomik anlamda çok sık aralıklarla kriz yaşayan bir ülöke olmamız, özellikle ülkemizin mali konularda iyi yönetilememesi, bize getiridği sıkıntılar, çok daha fazla iş dünyasını ilgilendiyor. Çünkü baktığımızda krizlerden çıkma noktasında, Türkiye’nin sıkıntılarını omuzlama noktasında bütün yükün Türk özel sektöründe olduğunu görüyoruz. Her vesileyle iyileşmeleri kendilerine ait gibi gösterenleri, Türk özel sekötörünün hakkını teslim etmediğini görüyoruz. Son dönemlerde hiç üretemeden tüketim ekonomisiyle bu krizden de neredeyse çıkma noktasındayız. Ama tüm verilere baktığımızda hem makro anlamda hem mikro anlamada yüzde 90’ını iş dünyası kaldırmış, yüzde 10’ununu da kamu kaldırmış” dedi. Kilci, Kayseri’nin ve Türkiye’nin sorunlarından bahsederek, sözlerini tamamladı.

Ardından İl Başkanı Ayhan Gülsoy, CHP’nin Kayseri ve Türkiye’yi yönetmeye hazır olduğunu, 13 Haziran’da iktidara gelmeleri durumunda tüm bu sıkıntıları çözeceklerini söyledi.

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ise, çok yoğun bir çalışma yürüttüklerini, ülkenin temel sorunlarına çözüm önerileri getirdiklerini ve 41 söz adı altında bu çalışmaları toplayarak, halka paylaştıklarını belirtti. CHP’nin 13 Haziran’dan itibaren ülkeye en az 3-4 kabine çıkaracak zenginlikte olduğunu söyleyen Kulkuloğlu, ülkeyi en iyi yönetecek partinin CHP olduğunu ifade etti.

CHP Kayseri milletvekili adayı Çetin Arık da, Kilci’yi çalışamlarından dolayı tebrik ederek, kendilerine örnek olduğunu söyledi. Arık, “Seçim geisinde orada biri şunu söyledi, ‘Ocağıma yemek koyamıyorujm, tüpüm bitecek’ diye. Çok üzüldüm gerçekten, halkın öncelikleri farklı, gelir dağılımında ciddi bir uçurum var. Biz aile sigortasıyla, ailenin kadının banka hesabına para yatırarak, neye ihtşiyacı varsa, ona yönelik harcamalar yapmasını isteyeceğiz. Biz, sosyal devletin niteliklerini yapacağımızı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

Arık’ın konuşmasından sonra diğer adaylar konuşma yaparken, ziyaret daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: İHA