Süt Günü Yarışması Ödülleri Dağıtıldı

Dünya Süt günü nedeniyle İzmit Belediyesi, İzmit İlçe Tarım Müdürlüğü ve İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği resim ve şiir yarışmasının ödül töreni yapıldı.

Süt Günü Yarışması Ödülleri Dağıtıldı
Belsa’daki meclis salonunda yapılan ödül törenine İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ramazan Has, İzmit İlçe Tarım Müdür vekili Deniz Güven, İzmit İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Arslan, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. Sağlıklı ve mutlu yaşamın bir bakıma yeterli ve dengeli beslenmeye bağlı olduğunu belirten İzmit İlçe Tarım Müdür vekili Deniz Güven, “Sokak sütlerinden uzak durmalıyız. İzinli tesislerde üretilmiş, güvenilir sütleri tüketmeliyiz. Kendi ürettiğimiz sütleri besin ve vitamin yapısına zarar vermeden kaynatarak tüketmeliyiz” dedi. Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın çocuklara büyük önem verdiğini belirten İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ramazan Has da “Süt, temel 5 besin maddesi grubu içinde bulunur. Ayrıca sağlıklı beslenme içinde günde 2-4 ölçü süt ve süt ürünü tüketilmesi önerilmektedir” şeklinde konuştu.

İzmit sınırları içerisindeki ilköğretim okulları öğrencilerinin katıldığı resim ve şiir yarışmasında jüri özel ödüllerini Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulundan Furkan Uysal, Fevzi Çakmak İlköğretim Okulundan Gökay Cengiz kazanırken, resim yarışması birincisi Türkan Dereli İlköğretim Okulundan Ceren Abanoz, ikinciliği Nuh Çimento İlköğretim Okulundan Gülşah Özdil, üçüncülüğü de Türkan Dereli İlköğretim Okulundan Sena Çangül elde etti.

Kaynak: İHA