Kursiyerler Belgelerini Aldı

Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü ile Canik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan Okuma Yazma Öğretimi Kursu ile Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kursu‘nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri verildi.

Kursiyerler Belgelerini Aldı
Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü ile Canik Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde açılan Okuma Yazma Öğretimi Kursu ile Hasta ve Yaşlı Refakatçisi Kursu‘nu başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri verildi. Samsun Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi‘nde yapılan törene Canik Kaymakamı Abdullah Kalkan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Adnan İpekdal, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Melekoğlu, Canik İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şerif Güleroğlu, Samsun Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Osman Usta ve kursiyerler katıldı.

Kurslar hakkında bilgi veren Canik Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şerif Güleroğlu, "Halk Eğitim Merkezimiz insanlarımızın hem meslekleri doğrultusunda hem de örgün eğitimlerinin dışında kendilerini geliştirmelerini sağlamaktadır. Özellikle hasta ve yaşlı refakatçisi kurslarında 60 kursiyerimize sertifika sağlayarak istihdamlarına katkıda bulunmaya çalıştık. Samsun Huzurevi‘nde kalan 7 yaşlımıza verdiğimiz okuma yazma kursunda 1 yaşlımıza okuma ve yazma öğretilmiştir. Canik Halk Eğitim Merkezi olarak eğitim çalışmalarının içinde daima olduk ve olmaya devam edeceğiz" dedi.

İl Sosyal Hizmetler Müdürü Adnan İpekdal, "Bir insana vasıf kazandırmak çok önemli bir hizmettir. Geçmişten günümüze değin ‘iyi insan‘ tanımı dahi değişim geçirmiştir. Geçmişte iyi insan denince topluma ve insanlara faydası olan kimse akla gelirken, günümüzde iyi insan denince kimseye zararı dokunmayan insan akla gelmektedir. Aslında iyi insan başkalarına ve içinde yaşadığı topluma faydalı olan insandır. Halk Eğitim Merkezimiz ile Sosyal Hizmetler olarak yaptığımız hizmetler paralellik göstermektedir. Kız yetiştirme yurdumuza yönelik açılan kuaförlük kursu ile çocuk evlerine yönelik bakım elemanı kurslarında Halk Eğitim Merkezimiz ile ortak çalışmalar yaptık" diye konuştu.

Kursiyerlere tavsiyelerde bulunan Kaymakam Abdullah Kalkan ise şunları söyledi: "Kültür bir toplumun maddi ve manevi değerlerinin bütünüdür. Bizi biz yapan değerlerimiz elle tutulamayan ve para ile karşılığı ödenemeyecek değerlerdir. Modern dünyada insanlar şehirleşmenin artmasıyla yalnızlaştırılmış, aileler gittikçe küçülmüştür. Bu gibi çalışmalarla yalnızlaşan insanı vasıflı hale getirmek hem sosyal devlet ilkesinin gereği hem de sahip olduğumuz kültürün gereğidir. Özellikle sertifika almaya hak kazanan arkadaşlarımıza tavsiyem, yaşlılarımıza kendi anneniz ve babanız gibi davranmalı, onlara güler yüzlü yaklaşmalısınız."

Törende, kursları başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgeleri verildi.

Kaynak: İHA