Kktc Başbakanı İrsen Küçük Londra‘da

Başbakan İrsen Küçük, Avrupa‘nın en eski Türk derneği olan Kıbrıs Türk Cemiyeti‘nin 60‘ncı kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmak üzere dün Londra‘ya geldi.

Başbakan İrsen Küçük‘e Londra ziyaretinde eşi Gülin Küçük, Başbakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Leman Aslım ve AB Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Erhan Erçin eşlik etti.

Başbakan İrsen Küçük burada, "KKTC‘deki Son Siyasi Gelişmeler" konulu konferansa katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

Küçük, Londra‘da gerçekleştirdiği ziyaretle Londra‘da yaşayan KKTC vatandaşlarıyla bir araya gelerek KKTC‘deki son siyasi gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Küçük Londra‘da KKTC‘liler ile biraraya gelmekten duyduğu mutluluğu paylaşarak dinleyicilere teşekkür etti. Başbakan Küçük kısa bir konuşmanın ardından dinleyicilerin sorularını cevapladı.

Başbakan Küçük‘e, KKTC havayollarının batmasının ortaya çıkardığı sonuçlar ve mağduriyetin nasıl çözümleneceği üzerine sorular soruldu. Başbakan Küçük ‘mağdurların yüzde 90‘ına yardımcı olduk, geriye 3 bin 500, en çok 4 bin kişi kaldı ve onlarında mağduriyetini çözmeden bırakmayacağız" açıklamasında bulundu.

Konuşmasının büyük bir kısmında mağdurların sorularını cevaplayan Başbakan Küçük, sendikalar üzerine gelen bir soru üzerine "Sendikal platformda hak arama olmamıştır. İlk günden ülkenin Başbakanı olarak ben söyledim, tamamen siyasi amaçlıdır ve belli yerlere götürmedir. Ben önkoşulsuz toplantıya davet ettim, ne oldu? Orada samimiyet yoktur, olay tamamen siyasidir" açıklamasında bulundu.

Güney Kıbrıs‘ta oy kullanan Kuzey Kıbrıs vatandaşları üzerine sorulan bir soruya cevap olarak Başbakan İrsen gereğini yaptıklarını bunun KKTC anayasasına aykırı olduğunu ifade etti.

Başbakan İrsen ziyaretinin ikinci gününde, Kıbrıs Türk toplumunun temsilcileri ve sivil toplum kuruluşları ile de bir araya gelecek ve Salı günü İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi‘nin binasının açılışını gerçekleştirecek.

Kaynak: İHA