İmkb‘den Eğitime 42 Milyonluk Destek

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), eğitime 14 yılda sağladığı yaklaşık 1,4 milyar liralık desteğini yeni bir protokolle devam ettirdi.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), eğitime 14 yılda sağladığı yaklaşık 1,4 milyar liralık desteğini yeni bir protokolle devam ettirdi. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile imzalanan protokolle 42 milyon liralık destek daha sağlanacak. MEB Nimet Çubukçu, dünyada İMKB kadar hiçbir şirketin eğitime destek sağlamadığını belirtti. Hükümetin de eğitime öncelik verdiğini ifade eden Çubukçu, 2002 yılında 7,5 milyar lira olan MEB bütçesini 2011 yılında 34 milyar liraya çıkarıldığını aktardı.

İMKB ilk kez 1997’de 32 trilyon TL ile başlattığı ‘Ulusal Eğitime Fiziksel Katkı Projesi’nin finansman desteğini sürdürüyor. İMKB, 14 yılda eğitime 74 ilde, 238 ilçede 1.4 milyar lira seviyesinde destek sağladı. Bu desteğin devam etmesi için MEB ile İMKB arasında imzalanan 7. Protokol, İMKB binasında imzalandı. Bu protokolle 400 okulda, 645 bin öğrenciye eğitim-öğretim imkanı devam edecek.

    DÜNYADA HİÇ BİR ŞİRKET EĞİTİME İMKB KADAR DESTEK SAĞLAMAMIŞTIR

    Nimet Çubukçu, eğitim seferberliğine devam ettiklerini, Cumhuriyetin 100. yılı hedefi doğrultusunda ilerlediklerini söyledi. İMKB’nin vermiş olduğu desteğin çok büyük olduğunu aktaran Çubukçu, “Bizim tespit edebildiğimiz kadarıyla dünyada hiçbir şirket İMKB kadar eğitime destek sağlamamıştır. Bu katkı ve desteği büyük bir taktirle karşılamaktayız.” dedi.

Hükümetin eğitimi öncelikli alan olarak değerlendirdiğine değinen Çubukçu, “Genel bütçeden en büyük pay eğitime ayrılmaktadır. 2002 yılında 7,5 milyar lira olan MEB bütçesi bugün 2011 yılında 34 milyar liraya çıkmıştır. Temel hedefimiz kalkınma için ihtiyat duyduğumuz nitelikli ve donanımlı insan gücünün yetiştirilmesinde uygun eğitim imkan ve ortamlarını herkes için planlamaktır. Okullarımızı bilgisayarla donattık, bilişim teknoloji sınıfları kurduk. İnternet erişimini tüm okullarımıza ulaşacak şekilde yaydık. Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) projesiyle artık bilişim teknoloji sınıflarıyla değil, direk önlerinde öğrenebilecekler. FATİH projesi akıllı tahta, elektronik kitap olarak algındı. Buna rağmen bu projenin ana bileşenleri eğitimin kalitesini yükseltilmesi fiziki mekanlar kadar da öğretmen ve öğrencilerin nitelikli eğitimine yetirilmesine katkı sağlayacak bir projedir.”

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, İMKB eğitim fonu ile 14 yıldır Ulusal Eğitime Fiziksel Katkı Projesi’nin finansman desteğini aralıksız sürdürdüklerini söyledi. Proje kapsamında okulların yanı sıra; yurt binaları, yemekhaneler, sosyal ve kültürel mekanlar, üniversite idari binaların da inşa edildiğini aktaran Erkan, “Bugünkü protokolle de MEB’na yine mevcut İMKB eğitim fonundan karşılanmak üzere 42 milyon liralık bir kaynak tahsis edilecektir. Türkiye genelinde bu tahsisle yeni eğitim kurumları yapılacaktır. Eğitime yapılan katkı miktarı bugünkü protokolle birlikte yaklaşık 1,4 milyar lirayı bulmaktadır.” diye konuştu. Konuşmaların ardından Çubukçu ve Erkan arasında protokol imzalandı.