Esogü‘de Panele Alınmayan Öğrencilerden Tepki

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi‘nde (ESOGÜ) ‘‘Finans Zirvesi‘‘ konulu panele alınmayan bir grup öğrenci, protesto gösterisi yaptı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi‘nde düzenlenen ‘‘Finans Zirvesi‘‘ konulu panele alınmadıklarını öne süren bir grup öğrenci adına açıklama yapan Genç-Sen Temsilcisi Çilem Kayabaşı, söz hakkının öğrencilere ait olduğu bir yerde salona neden alınmadıklarını bilmediklerini ifade ederek, ‘‘Biz buraya Genç-Sen olarak geldik. Yapmış olduğumuz dosyayı getirdik. Taleplerimizi konuşmak için geldik. YÖK‘ün üniversitelerde oluşturduğu etkiyi dile getirmek için içeriye girmek istedik. Ancak nedense içeriye

alınmıyoruz. Program başlamadan burada içeri girmek için yerimiz aldık. Ancak yer olmadığından dolayı içeriye alınmadık. Genç-Sen olarak sesimizi her yerde duyurmaya devam edeceğiz‘‘ diye konuştu. Öğrenciler, açıklamanın ardından salonun önünden ayrıldı.

ESOGÜ Prof. Dr. Necla Özdemir Salonu‘nda; Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ve Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreteri Ekrem Keskin‘in katılımıyla düzenlenen ‘‘Finans Zirvesi‘‘ konulu panelde, ‘‘Küresel Krizden Çıkış Stratejileri ve Türkiye‘nin Durumu‘‘ konusu ele alındı.

Kaynak: İHA