CHP'li vekilden şok kaset iddiası

Chp Milletvekili Çetin Soysal çok konuşulacak bir iddiayı NTV ana haberde gündeme taşıdı. Soysal, NTV Ana haberde çarpıcı açıklamalarda bulunarak “AKP içinde siyaset yapan kişilere ait kasetler var” dedi.

CHP'li vekilden şok kaset iddiası
NTV Ana haberde Can Dündar’ın sorularını yanıtlayan CHP Milletvekili Çetin Soysal, Türkiye gündemini alt üst eden kaset skandalı tartışmalarına yeni bir boyut kazandırdı. Ak Partili milletvekillerinin de gizli kasetleri olduğunu iddia eden Soysal, “"MHP adına konuştuk ve görüldü. Siyaseti şekillendirme amaçlanıyor. Liderler bir araya gelmeli ve bu işin önüne geçilmeli" diye konuştu.

BİZ SÖYLEMİŞTİK
Bir organizasyondan bahseden Çetin Soysal, bu kişilerin elinde 3 bin kişilik bir liste olduğunu öne sürerek “ MHP’den istifa eden isimlerle de konuşmuştum, çok açık net şekilde ifade ettim. Düzenlediğim basın toplantılarında başta eski genel başkanımız olmak üzere, MHP’nin CHP’nin ve diğer siyasi partilerin tüm yöneticilerine, yargı mensuplarına, emniyet üst düzey yöneticilerine dikkat çekmiştim.” dedi.

DİNLİYORLAR

Bu oluşumun listede ki kişileri dinlediğini iddia eden Soysal “Dinleme değil teknik takip olduğunu söyledim. Ortam dinlemesi yapılmakta. İhtiyaç halinde kullanılmak üzere bir kenarı da tutuluyor. Bunlara dikkat çekmeye çalıştım ve öyle bir noktaya geldik ki bunlar olağan karşılanır oldu, bu daha da vahim.” şeklinde konuştu.

BAKANLAR BİLE VAR

Ak Partili bakanların bile bu listede olduğunu öne süren Soysal “İsim isim de var ama Türkiye’nin kanaat önderleri, önemli siyaset adamları belli. Sadece CHP ve MHP’lilerin değil AKP içinde de birçok bakanın dinlendiğini ve teknik takipte olduğunu belirtmiştim. Daha sonra da dönemin adalet ve içişleri bakanları ile AKP Genel Başkan Yardımcısı’nın ortam dinlemesine takıldığı ortaya çıktı.” diyerek parti lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun aksi yönde bir açıklamada bulundu.

PROFESYONELCE YAPIYORLAR

Bu işlerin profesyonelce yapıldığını vurgulayan Çetin Soysal “Bu kameraların dışında ortam dinlemeleri, teknik takip cihazı var. Bunlardan emniyet 2005’te 15 tane aldı. Uzun süre envantere kaydolmadı ve bizim itirazlarımız üzerine geçen sene envantere girdi. Bunları kimin aldığı belli, yapanlar belli. Çok profesyonelce yapılıyor. O kadar profesyonel ki bunu son kasetler de bunu gösteriyor. Kontrol dışı organize güç var ve içişleri eski bakanın bilgisi olduğunu biliyorum. Gereğini yapacağını söylemesine rağmen yapılmadı.” diyerek bu konuda bakanların bilgisi olduğunu öne sürdü.

BAŞBAKAN YAPTIRMIYOR

Bu operasyonun Başbakanın talimatıyla yapılmadığını düşündüğünü söyleyen Soysal “Başbakan’ın talimatıyla olduğunu sanmıyorum. Organize güç var ve ihtiyaç halinde kullanmak üzere bunları ellerinde tutuyorlar. Bana da bilgiler geliyor. Kullanmam için belgeler, belden aşağı belgeler geliyor. Kullanmayacağımızı ifade ettik. Kamuoyunda düşük düşürücü, itibar zedeleyici kasetler geldi, izledim ve tepki gösterdim. Kullanılmaması gerektiğini söyledim.” dedi.

SIRA ONLARA GELİYOR
Ak Parti içinde siyaset yapan kişilere ait de gizli görüntüler olduğunu öne süren Soysal “AKP içinde siyaset yapan kişilere ait kasetler var. Bunları da servis ediyorlar. Toplum bu konuda Başbakan’ın duyarlı olmasını istiyor, liderlerin bir araya gelip işi çözmeleri gerekir. Bu işin sonu sıkıntılı ve sancılı olacak, demokrasi zedelenecektir. Hükümet adım atmıyor ama sıra ona geliyor. Bu demokrasi, hukuk, özgürlükler açısından bir uyarıdır. Bunun gereğini yapmalıyız, bu adımı atmamak işe ortak olmak demektir.” diye konuştu.

SIRADA CHP VE AKP’LİLER VAR

Sırada CHP ve Ak Parti yöneticilerinin olduğunu öne süren Soysal “MHP’li yöneticilerle ilgili kaset olduğunu söyledik, ihtiyaç halinde kullanılacağını belirttik ve öyle de oldu.
Sırada CHP’li yöneticiler, AKP içinden bakan olma durumu bulunan ve diskalifiye edilmek istenen kişiler, gazeteciler, iş adamları, yargı mensupları olabilir. İşin önüne geçilmezse demokrasi adına utanç verici bir durumla karşı karşıya kalacağımızı görüyorum.

BEYAZ GAZETE