Akrabalarım bile BDP'liymiş

MHP'den BDP'ye katılarak Türk siyasi tarihinde görülmemiş bir olaya adını yazdıran Ömer Bozkurt, Cüneyt Özdemir'le 5N1K'da neden BDP'yi tercih ettiğini anlattı.

Akrabalarım bile BDP'liymiş
MHP’den BDP’ye geçerek herkesi şaşkına çeviren Ömer Bozkurt, kendisinden hariç ailesinde ki herkesin BDP’li olduğunu söyleyince, Cüneyt Özdemir bu komik durumu gülümseyerek karşıladı.

Cüneyt Özdemir’in “Şaşkın mısınız?” sorusuna “Hayır normalim” diyerek cevap veren Ömer Bozkurt canlı yayında önünde ki yazılı olan kağıdı okumakta zorlandı. MHP İlçe Başkanlığı yaptığı 5 yıl içinde MHP’den herhangi bir destek ve ilgi alamadığını söyleyen Bozkurt, bugüne kadar kendi imkanları ile siyaset yaptığını söyledi.

“Neden başka bir parti değilde, BDP’yi tercih ettiniz?” sorusuna ise Bozkurt, Van’ın Başkale ilçesinde BDP’nin ve aşiretçiliğin etkisi var. Bizim Hatta bizim akrabalarımızın çoğu zor şartlar altında mücadele veriyorlar. Ben MHP’ye 5 yıl boyunca gönül verdim. Benim için kürdü,Türkü, lazı fark etmez.Hepimiz Türk vatandaşıyız. Bizim ailenin tümü BDP’liymiş. Benim şahsım hariç. Şu kaset olayı, bizi çok düşündürdü.” dedi.

BDP’lilerin kendisini sevinçle karşıladığını söyleyen Bozkurt “Hangi parti Başkale için hizmet veriyorsa bizim partimiz o partidir. MHP’den şu ana kadar bir tepki gelmedi. Hepimiz insanız ve bu topraklar için canımızı veririz.” dedi.

BEYAZ GAZETE