Yoksul Çocuklara Çorap Dağıtıldı

Tarihi kentin varoşlarında oturan, çok zor şartlarda eğitim ve öğretim gören Mardin Gazipaşa İlköğretim Okulu‘ndaki 470 öğrenciye penti firması tarafından "Kardeşten kardeşe" projsesi ile birer çift çorap dağıtıldı.

Mardin‘de, çok zor şartlarda eğitim ve öğretim gören yoksul çocuklara dönük yardımlar çeşitli kampanyalarla devam ediyor. Geçtiğimiz 23 Nisan Çocuk Bayramında, Türkiyenin önde gelen çorap firmalarından penti‘nin düzenlediği "Kardeşten kardeşe" projesi ile 18-24 Nisan 2011 tarihleri arasında Penti mağazalarına gelen çocuklar Herhangi bir alışveriş yapma şartı olmadan kendilerine verilen "Burada seni düşünen biri var" etiketine isim ve mesajlarını yazarak ihtiyaç sahibi çocuklara birlikte çorap

hediyelerini gönderdi. Bu projeyle çocuklar arası dayanışmaya öncülük eden pendi, 23 Mayıs 2011 tarihinde Mardin Gazipaşa ilköğretim okulunda, il Milli Eğitim Müdürü Hamdi Ata Yeter, şube Müdürü Turan Hakkıoğlu ile okul Müdürü Yılmaz Yalçınkaya‘nın da katıldığı sade bir törenle, ihtiyaç sahibi 470 öğrenciye birer çift çorap armağan ettiklerini belirten firmanın basın Danışmanı Visal Cumalı, "Keşke daha çok yardımlarla gelseydık. Gerçektende burada ihtiyaç sahibi çok çocuklu aileler var. Onları mutulu

ettikse bizlere ne mutlu. Yarınlarımızın geleceği olan bu çocuklara ne kadar yardım etsek azdır. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz" dedi.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürü H. Ata Yeter de hayırsever firrmaya teşekkür ederek, bunun örnek bir proje olması dileğinde bulundu. Daha sonra sınıflara geçilerek firma çalışanı bayanlarla yöneticiler öğrencilerin sıralarına tek tek geçerek, karşılıklı sevgi öpücükleri ile birer çift çorap dağıtımı yaptı.

Kaynak: İHA