Sungurlu‘da Asker Gecesi Düzenlendi

Çorum‘un Sungurlu ilçesine bağlı Demirşeyh beldesinde 91/2 tertip askere gidecek gençler için ‘Geleneksel Asker Gecesi‘ düzenlendi. Demirşeyh Belde Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Geleneksel Asker Gecesi‘ belde meydanında gerçekleştirildi.

Sungurlu‘da Asker Gecesi Düzenlendi
Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, "Vatani görevlerini yapmak için askere gidecek olan evlatlarımızın hayırlısıyla gidip gelmelerini temenni ediyorum. Bu gibi etkinlikler birlik ve beraberliğin kardeşlik duygularının arttığı gecelerdir" dedi.

Demirşeyh Belediye Başkanı Uğur Karçıka ise, asker anaları-babaları gibi beldedeki yaşayan gençlerle gurur duyduğunu belirterek, askere uğurladıkları gençlerin görevlerini en iyi şekilde yapacaklarına inandığını söyledi.

Duygusal anların yaşandığı gecede askere gidecek gençlere kına yakıldı. Asker anneleri oğullarının ellerine kına yakarken gözyaşlarını tutamadı.

Etkinliğe, Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Demirşeyh Belediye Başkanı Uğur Karçıka, Evci Belediye Başkanı Nihat Sarıerik ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA