Nuri Bilge Ceylan Ve Ekibi Türkiye‘de

64. Cannes Film Festivali‘nde ‘Bir Zamanlar Anadolu‘da‘ filmiyle ‘Büyük Ödül‘ kazanan Nuri Bilge Ceylan ve film ekibi Türkiye‘ye döndü.

Türk Hava Yolları‘nın (THY) tarifeli uçağı ile saat 21.05 sıralarında Fransa‘dan İstanbul‘a gelen film ekibinin bir hayli mutlu ve neşeli olduğu gözlerden kaçmadı.

Yapımcılığını Zeynep Özbatur Atakan‘ın üstlendiği ve Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel- Muammer Uzuner ve Ahmet Mümtaz Taylan‘ın baş rollerde oynadığı ‘Bir Zamanlar Anadolu‘da‘ filmiyle Cannes Film Festilvali‘nde ‘Büyük Ödül‘ü kazanan film ekibi, Atatürk Havalimanı‘na iniş yapmasının ardından diğer yolcuların da ilgi odağı haline geldi.

Film ekibinin kendileriyle fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarışan yolcuların ilgisinden dolayı bir hayli mutlu olduğu görülürken, konu ile ilgili olarak basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yönetmen Ceylan, aldıkları ödülden dolayı ekip olarak çok mutlu olduklarını ifade ederek, "Ekipteki arkadaşlarımın çoğunun ilk deneyimidir. Hepimiz için değişik bir deneyim oldu. Yıllardır filmle uğraşıyoruz. Sonunda böyle bir ödüle layık görülmemiz hoş bir şey" dedi.

Ceylan, bir Türk filminin Cannes‘da ödül almasının diğer film yapımcıları ve yönetmenleri tarafından nasıl karşılandığının sorulmasına ise, "Valla bilmiyorum. O gece uyuduk kalktık buraya geldik. Basını takip edemedim. Bundan sonraki projelerim henüz belli değil" diye konuştu.

Film ekibi daha sonra hatıra fotoğrafı çektirirken, özellikle Yılmaz Erdoğan‘ın sempatik tavırları ve esprileri gözlerden kaçmadı.

Kaynak: İHA