Küçükçekmece’De Büyük Eğlence

Küçükçekmece Belediyesi’nın 19-22 Mayıs Gençlik Günleri etkinliklerinin finali büyük eğlence ile sona erdi. Küçükçekmeceliler, Bisiklet ve Uçurtma Şenliği ile unutulmaz bir gün yaşadı.

Küçükçekmece Belediyesi’nın 19-22 Mayıs Gençlik Günleri etkinliklerinin finali büyük eğlence ile sona erdi. Küçükçekmeceliler, Bisiklet ve Uçurtma Şenliği ile unutulmaz bir gün yaşadı.

Küçükçekmece’deki büyük eğlence Belediye Başkanı Aziz Yeniay’ın da pedal çevirdiği 13. İstanbul Bisiklet şöleni ile başladı. Zehra Mustafa Dalgıç Ticaret Meslek Lisesi’nden başlayan 8 kilometrelik parkur Sebahattin Zaim Üniversitesi’nde son buldu.

Şenlik alanına gelen herkese belediye tarafından uçurtma hediye edildi. Aziz Yeniay’ın elinden uçurtmalarını alan çocukların uçurtmaların havalandırmasıyla şenlik gökyüzüne de yansıdı.

Etkinlikte birbirinden ilginç gösteriler yapıldı. Çok Acayip Kukla gösterisi, Cem Soykök ve Can Soykök’ün yaptığı akrobasi hareketleri, Yetenek Sizsiniz yarışmasından tanınan Michael Yiğit’in dansları ve televizyon dünyasının sevilen ismi oyuncu Tahsin Taşkın’ın stant-up gösterileriyle şölene katılanlar unutulmaz bir gün yaşadı.

PROFESYONELLERİN BİLEK GÜREŞİ NEFESLERİ KESTİ

Sebahattin Zaim Üniversitesi’nin kampüsünde profesyonel bilek güreşçilerinin mücadelesi de nefesleri kesti. Bilek güreşi müsabakalarını izleyen Başkan Aziz Yeniay ve Pusat dizisiyle tanınan oyuncu Haluk Piyes’in gösteri maçıyla renklendi.

“Yerden göğe büyük eğlence!” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında düzenlenen bilek güreşi turnuvasında 8 dalda yapılan mücadelelerde dereceye girenlere kupaları Belediye Başkanı Aziz Yeniay tarafından verildi.

Ünlü spor spikeri Bilgehan Demir’in sunuculuğunda gerçekleştirilen bilek güreşi turnuvasına Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ile ünlü oyuncu Haluk Piyes arasındaki bilek güreşi maçı damgasını vurdu. Seyircilerin yoğun tezahüratıyla güreş masasına gelen ikili çekişmeli bir maç yaptı. İkilinin birbirine üstünlük sağlayamadığı maç karşılaşmanın hakemi tarafından bitirilerek Yeniay ve Piyes birinci ilan edildi.

Sporcular turnuvanın başından itibaren rakiplerinin bileğini bükebilmek için amansız bir mücadeleye giriştiği turnuvada heyecan, kariyerinde birçok Türkiye şampiyonluğu bulunduran Ömer Ustaömer ve gençler kategorisinde dünya ikincisi Arif Erten arasında geçen büyük erkekler finalinde doruğa çıktı. İki maçlık mücadelenin sonunda şampiyonluğa Arif Erten ulaştı.

Şenliğin sonunda ise, bisikletleriyle yerlerini alan gençler dönüş turu için yola çıktı. Son turunu da Zehra Mustafa Dalgıç Ticaret Meslek Lisesi’ne gelerek tamamlayan bisiklet tutkunlarının heyecanı burada da bitmedi. Yapılan çekiliş sonunda 20 kişiye bisiklet hediye edildi.