Enerji Bakanı Taner Yıldız Bafra‘da

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Samsun‘un Bafra ilçesinde Altın Kaynak törenine katılarak doğalgaz çalışmalarını başlattı.

Bakan Taner Yıldız, Vezirköprü, Havza, Ladik ilçelerindeki törenlerden sonra şehir içi doğalgaz dağıtım çalışmalarının başlatılması törenlerine katılmak üzere Samsun‘un Bafra ilçesine geldi. Programdan önce Samsun İlkadım Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösterilerini sundu. Bafra Mehteran Takımı ise söyledikleri Kahramanlık Türküleri ile büyük alkış topladı.

Altın Kaynak Töreni‘nin ilk konuşmasını Akmercan Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Akmercan yaptı. Akmercan, "Temel atma töreni ile sahada işe başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Lisans kapsamındaki ilçelerimizde toplam 50 milyon dolarlık yatırım yapılacak ve 70 bin aboneye hizmet ulaştırılacaktır. Bu kapsamda Bafra ilçesine 22 milyon dolar yatırım yapılacak ve Bafralıların doğalgaz kullanımı sağlanacaktır‘‘ dedi.

Sırasıyla Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni, AKI Parti Grup Başkan Vekili ve AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Samsun Valisi Hüseyin Aksoy yaptıkları konuşmalarda Bafra ve bölgeye yapılan yatırımlar hakkında bilgiler aktardılar.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız "Son derece hayırlı ve güzel bir işten dolayı sizlerin arasında olduğum için çok mutluyum. 8,5 yıldan beri devam ettiğimiz ve hep doğru yapmaya çalıştığımız, hep hayırlı ve güzel işler yapmaya çalıştığımız bir iktidar dönemi geçiriyoruz. Artık farklı olarak insanımız alıştılar ve daha fazla hizmet almak istiyorlar. Bizler de doğru ve güzel şeyler yapmak zorundayız. Bugün burada dört tane ilçemizin doğalgaz kaynak törenini yaptık. İktidara geldiğimizde

toplam 9 ilde doğalgaz vardı şu anda ise 69 ilde doğalgaz var ve 274 tane ilçeye getirdik. Gün geçtikçe de bu ilçelerimizin sayısı artacak ve yıl sonuna kadar 81 ilimize Sayın Başbakanımızın talimatıyla doğalgazı getirmiş olacağız" dedi.

Bakan Taner Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü: "Hizmetler bizim zorunluluğumuz, görevimizdir. Değerli kardeşlerim, değerli Bafralılar, 12 haziran tarihinde yine sizin tercihlerinizle Türkiye‘nin siyasi tarihine damga vuracak bir hadiseyi daha gerçekleştireceğiz. Siyasetin ve siyasi iktidarın kalıcılığı üzerinde bir tercihte bulunacağız. Bundan sonraki yıllarda daha güzel hizmetler yapacağız Türkiye‘yi, Bafra‘yı, Samsun‘u hak ettiği refah seviyesinin daha ötesine taşıyacağız. Samsunlu hemşehrilerimizin 12

haziranda doğru tercihler yapacağına ve Türkiye‘de kalıcı siyasi iktidarına mutlaka artılar koyacağına inanıyorum."

Program alanından ayrılmadan önce Bakan Yıldız, fuar alanında açılan kermese uğradı ve kermese yardımda bulundu.

Kaynak: İHA