Denizli‘de Üst Yapıda Sona Yaklaşılıyor

Denizli Belediyesi’nin sürdürdüğü üst yapı çalışmalarında sona gelindi. Biten cadde ve sokaklardaki üst yapı çalışmalarıyla Denizli‘nin görünümü değişiyor.

Denizli Belediyesi’nin sürdürdüğü üst yapı çalışmalarında sona gelindi. Biten cadde ve sokaklardaki üst yapı çalışmalarıyla Denizli‘nin görünümü değişiyor.

Denizli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen çalışmaların devam ettiği bölgelerde sona gelindi. Denizli Belediyesi Başkanı Osman Zolan ve Başkan Yardımcısı Mahmud Güngör, kentin dört bir tarafında devam eden üst yapı çalışmalarını denetledi.

Başkan Yardımcısı Güngör, üst yapı çalışmalarında gelinen son durumu değerlendirdi. Güngör, son dönemlerde yağan yağmurların çalışmaları olumsuz etkilediğini, bu nedenle planlanan bitiş tarihinden birkaç gün gecikme yaşanabileceğini söyledi.

Güngör, “Normalde girmiş olduğumuz bu ana caddeleri malum 20 Mayıs’a kadar bitirecektik. Ancak yağışlar bitişi biraz geciktirdi. 2-3 günlük bir gecikme oldu. İnşallah birkaç günlük gecikmeyle Kıbrıs Şehitler Caddesi’nin Demokrasi Meydanı’na bağlanan kısmına son asfaltı atmış olacağız. Bu şekliyle girmiş olduğumuz caddeleri trafiğe açmış olacağız. Dün itibariyle Oğuzhan Caddesi’ni, Çaybaşı Caddesi’nin alt kısmını, İnönü Caddesi’nin üst kısmının Çamlık yolu’na kadar asfaltını yaptık. Dün gecede Hacı Kaplanlar Camii önünün asfaltını attık. Bugün itibariyle de Halk Caddesi, İstasyon Caddesi ve Turan Güneş Caddesi’nin asfaltı atılıyor. Yaklaşık bin 300 Sokak’a kadar 800 metre uzunluğunda 12 metre genişliğinde asfalt atılıyor. 750 ton gibi asfalt atmış olacağız. Karayolları standardında son tabakadır. Altında beton var. 1 yıl bile beklemeden kaymak gibi asfalt döküyoruz. Böyle güzellikler için de bir şehir ortaya çıkıyor.” dedi.

Denizli Belediyesi’nin üst yapı çalışmalarının tamamı 1 milyon 700 bin metrekare gibi bir alanda yol ve kaldırım düzenlemesini içeriyor. Yollar, tamamen kazılıp altına beton dökülmesinin ardından asfaltlanırken, kaldırımlar da 8 santim yüksekliğinde yapılıyor. Kaldırımların kenarlarına andezit kanallar döşenerek yağmur suyunun kaldırımlara gelmeden yağmursuyu hatlarına ulaşımı sağlanıyor.