Demirçalı: Chp‘yi Birinci Parti Yapacağız

CHP Adana Milletvekili adayı Ali Demirçalı, CHP‘yi birinci parti yapacaklarını belirterek, bu yönde yoğun bir çalışma temposuna girdiklerini söyledi.

CHP Adana Milletvekili adayı Ali Demirçalı, CHP‘yi birinci parti yapacaklarını belirterek, bu yönde yoğun bir çalışma temposuna girdiklerini söyledi.

Seçim çalışmalarını Seyhan İlçesindeki mahallelerde sürdüren Demirçalı, Adana’nın CHP’yi 12 Haziran seçimlerinde birinci parti yapacağını, CHP’nin de Adana’yı layık olduğu yere getireceğini kaydetti.

Demirçalı, “Adana’mızı beyaz altın pamuğuyla ve Türkiye’mizi zengin geçmişi ile uluşturmak bizim ellerimizdedir. Yeter ki ülkemize ait bir irade ve ülkemize ait bir maya yeşertilebilsin. Bunu hep birlikte başarabiliriz” diye konuştu.

CHP Adana Milletvekili adayı Ali Demirçalı, şöyle konuştu: “Adana’da işsizlik oranı sürekli yükseliyor, her açıklanan işsizlik sayısı bir öncekini aşıyor. Açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşayanların sayısı bugün Adana nüfusunun dörtte üçünü oluşturuyor. Oysa Adana zengin bir coğrafyadır. Ancak bu zenginlik vatandaşlara eşit dağıtılmıyor. Yandaşlara peşkeş çekiliyor. Sorun Adana’da, Adana halkında değil, sorun Türkiye’nin kötü yönetilmesinde. Zira gerek Türkiye, gerekçe Çukurova hem siyasal, hem de ekonomik açıdan oldukça zengindir. Coğrafik olarak verimli tarım arazisine sahip Adana’mızın tarımda ve sanayide en alt sıralarda yer alması da AKP iktidarının beceriksiz ve vizyonsuz politikalarının sonucudur. Adana’mızın sahip olduğu doğal güzelliklerin, ortadan kaldırılması, tarım arazilerinin yağmalanması ve betonlaşması AKP iktidarının göz yummasının sonucudur. Geniş tarım alanlarına sahip Adana’mızın buğday ithal eder konuma gelmesi, her gün yeni fabrikaların kapanması, sanayide gerilerde kalması da doğrudan AKP iktidarıyla ilgilidir."