Başbakan Erdoğan Mamak‘ta Açılışlara Katıldı

Ankara‘nın Mamak ilçesinde açılışlar yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, çarşamba günü Ankara için yeni projeler açıklayacaklarını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Mamak Belediyesi tarafından Mamak ilçesinde yapılan 10 yatırım resmi olarak hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefet partilerine yüklenerek, MHP‘nin yaşadığı kaset olayına değindi. Başbakan Erdoğan, şantaj ile komployla siyasetin yeniden şekillendirilmek istendiğini ifade ederek, "Siyaset sadece popülizm değil, gerçek dışı vaatler değil. Siyasete çeteler de hükmetsin diye yoğun gayret sarfediliyor. Biz siyaseti kirinden, pasından

arındırmak için çaba harcarken, siyasette güveni, temiz siyaseti hakim kılmaya çalışırken birileri siyaseti kirletiyor. Kendileri de bu şantajlardan bizi suçlamaya kalkıyorlar" dedi.

‘Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış‘ sözüne atıfta bulunan Erdoğan, "Biz siyaset mühendisliğine karşıyız. Siyasetin siyaset dışı odaklar tarafından tasarlanmasına karşıyız. Rakiplerimizle sadece sandıkta, hizmette, projede yarışırız. Sandığa inanmayanlar, proje üretemeyenler, eseri olmayanlar, çirkin görüntülerden dolayı bizi suçlayarak ortadaki çirkinliği örtmeye çalışıyor. Bizim ahlaki olmayan hiçbir oyunun içerisinde yerimiz yok. Biz buna karşıyız" ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan, İstanbul‘da açıkladığı iki projenin ardından Ankara‘da da çarşamba günü projeler açıklanacağını belirterek, bunlar içinde eğitimden sağlığa, ulaştırmadan kentleşmeye kadar projeler olduğunu söyledi. Ankara‘nın çehresini değiştirecek projelerin yapılacağını kaydeden Erdoğan, "Ankara‘nın çehresini değiştirecek, başkentin ruhuyla, özüyle örtüşecek projelerle geliyoruz. Bunun ardından Diyarbakır, İzmir projelerimiz de var. 12 Haziran ustalık dönemimiz çok ama çok farklı olacak" şeklinde

konuştu.

81 vilayette başlatılan yatırımların tamamlanacağını ve yeni projelerle 2023 hedefleriyle koşar adımlarla ilerleyeceklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, 8.5 yıl iş ürettiklerini ve üretmeye devam edeceklerinin altını çizdi. Mamak‘ta açılışı yapılan projeler hakkında da bilgi veren Başbakan Erdoğan, "Mamak‘a 200 yataklı devlet hastanesi yapılacağı müjdesini verdik" dedi. Erdoğan, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında tamamlanan Yeşil Vadi Konutları‘nın Mamak‘ın çehresini değiştirdiğini ve bölgede

yaklaşık 50 bin konuta kadar çıkabilecek yatırımlarla Mamak‘ın çehresinin değişeceğini söyledi.

Erdoğan, "Milli birlik kardeşlik projesinde de engel çıkardılar. Türkiye‘nin hayrına hiçbir çözümün yanında olmayanlar, millet nezdinde de değer göremezler. İç meseleleriyle günlerini heba etsinler. Biz eser üretmeye, hizmet üretmeye devam edeceğiz" dedi.

Ulaşımda yapılan hamlelere de değinen Erdoğan, "Bu yolları kim yaptı? Bizim rotamızı siz çizdiniz. Millet çizdi. Bizim hamurumuzu millet yoğurdu. Biz siyasete milletin yön vermesi için girdik. Milli iradenin millete ait olması millete iade olması için girdik" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek de, konuşmasında Türkiye‘nin değiştiğini, bu değişimin yaşandığı şehirlerin başında Ankara‘nın olduğunu söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Mamak‘a yapılan yatırımlar hakkında bilgi verirken, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de belediye olarak yapılan çalışmalardan bahsetti.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan ve protokol üyeleri, Kurtboğazı 3. İsale hattıyla diğer yatırımların açılışını canlı yayınla gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan açılış töreninin yapıldığı alandan ayrılırken İlhan adlı down sendromlu çocuk Erdoğan‘a sarıldı. Talepleri ve ihtiyaçları için yardım isteyen down sendromlu çocuk için Başbakan Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek‘e talimat verdi.

Kaynak: İHA