Turkcell’Den Girişimcilik Etkinlikleri

İnsan kaynağına yatırım yapma ve katma değer sunacak projelere destek olma hedefiyle yola çıkan Turkcell, bu hafta tertip edilecek iki ayrı etkinlik ile hem girişimcilik dünyasının nabzını tutacak hem de fikirlerini hayata geçirmeyi öngören müteşebbislere istikamet verecek.

İnsan kaynağına yatırım yapma ve katma değer sunacak projelere destek olma hedefiyle yola çıkan Turkcell, bu hafta tertip edilecek iki ayrı etkinlik ile hem girişimcilik dünyasının nabzını tutacak hem de fikirlerini hayata geçirmeyi öngören müteşebbislere istikamet verecek.

Girişimcilik haftasının ilk etkinliği dünyanın sayılı üniversitelerinden Massachusetts Institute of Technology’nin (MIT) Türkiye’de kurduğu MIT Enterprise Forum’un (MIT EF) Toyota ortaklığıyla 24 Mayıs, Salı günü İstanbul Suada’da yapılacak olan MITEF İş Planı Yarışması finali.

ABD ve Japonya’da 21 defa yapılan organizasyona bu defa Türkiye sahne olacak. Toplam 3 bin 202 başvuruyla rekor kıran İş Planı Yarışması’nda 10 finalist arasından fikirleri değerli bulunarak ilk 3’e kalan başarılı girişimciler açıklanacak. Arzuhan Doğan Yalçındağ, Evren Ünver ve Gülden Yılmaz‘ın final jürisi olarak yer aldığı yarışma sonunda birinci olan ekip 50 bin dolar, ikinci 15 bin dolar ve üçüncü 5 bin dolar ile ödüllendirilecek. Devlet Bakanı Egemen Bağış’ın açılışını yapacağı etkinliğe iş dünyasının önde gelen isimleri de katılacak.

28 Mayıs-29 Mayıs tarihlerinde ise girişimci ekosisteminde bulunan önemli isimler, genç girişimci adayları ve girişimcilerle bir araya geliyor. Girişimcilerin yaratıcı fikirden bir ürün ve hizmet sunma aşamasına kadar karşılaşabilecekleri sorunları halledebilmelerine imkan tanımak, bu süreçte kendileri için doğru bir yol haritası oluşturabilmelerini desteklemek adına tertip edilen Girişimci Günleri’ni Turkcell Ürün ve Servis Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar açacak.

İlk gün girişimcilikle ilgili yapılacak 4 panelin ardından, MIT EF’in katkılarıyla bir dönem General Electric’te Başkan Yardımcılığı görevini üstlenmiş, halihazırda Noventra Corporation Kurucu Ortağı ve CEO’su Luda Kopeikina söz alacak ve deneyimlerini izleyicilerle paylaşacak.

Girişimcilik Günleri’nin ikinci günü ise Turkcell ortaklığı ile hayata geçirilen Girişim Fabrikası’nın da yer aldığı Özyeğin Üniversitesi’nde geçecek. Etkinliğin 29 Mayıs Pazar günkü programı girişimci adayları için ufuk açıcı buluşmalara sahne olacak. Turkcell’in girişimciliğe bakış açısı, İnkübasyon Programı’nın tanıtımı, teknogirişimcilere sunduğu destekler, dünyaca ünlü deneyim tasarımı ajansı FJORD’dan vizyon açıcı bir paylaşım, girişimcilerin iş fikirlerini geliştirmelerine destek olmak için Endeavor Türkiye’nin katkılarıyla tasarlanmış mentorluk seansı ile fikirlerini paylaşmak isteyen genç girişimciler için asansör konuşması seansı yer alacak.