Önce Bilgi Sonra Ruhsat

Konak Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü‘nde halkla ilişkiler masası işyeri ruhsatı almak için başvuruda bulunan vatandaşların can simidi oldu.

Önce Bilgi Sonra Ruhsat
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ruhsat başvurusu yapmadan veya iş yerini devir almadan önce vatandaşların mutlaka halkla ilişkiler masasından veya 444 35 66 numaralı Çözüm Hattı‘ndan bilgi sahibi olmaları gerektiğini söyledi. Vatandaşların gerekli inceleme ve araştırma yapmadan imar yönünden yaşadığı sıkıntılar nedeniyle maddi ve manevi çöküntüye uğradığını hatırlatan Başkan Tartan, "İş yerine ruhsat alınırken sorun çıktıktan sonra yapılan onca emeğe, zamana ve paraya yazık oluyor. İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik Hükümleri‘nin uygulanması açısından, vatandaşların maddi ve manevi yönden zor duruma düşmemeleri için sıkı bir araştırma yapmaları

gerekiyor. Bu nedenle birimimize gelen vatandaşlar bir sorun olup olmadığını işyeri açmadan önce öğrenirse emeği, parası ve zamanı boşa harcanmamış oluyor. Halkla ilişkiler masası birçok esnafın can simidi oldu" dedi.

Faaliyet konusuna uygun olarak işyeri ruhsatı verilebilmesi için "olmazsa olmaz" durumundaki koşulların yerine getirilmesi gerektiğine değinen Tartan, şunları söyledi: “Kiralanacak veya yeni açılacak olan bir iş yerinin imar mevzuatına göre sakıncası olup olmadığı, yapı ile ilgili mühürleme işlemi bulunup bulunmadığı, iş yerinin kullanma alanı hakkındaki bilgilerin sağlıklı olarak öğrenilmesi gerekiyor. Vatandaşımız iş yeri kiralamadan veya devir almadan önce Ruhsat ve Denetim Müdürlüğümüze sorarsa mutlu oluruz, mutlu ederiz, çünkü işlerini büyük ölçüde kolaylaştırıyoruz. Vatandaşımız müdürlüğümüzden ‘uygundur‘ görüşünü almadan işleme başlayıp mağdur olmasın."

Kaynak: İHA