Mhp‘den Stk‘lara Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, seçim çalışmaları kapsamında bazı sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

Mhp‘den Stk‘lara Ziyaret
Seçim bölgesi Konya‘da ziyaretlerini sürdüren MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya 1. sıra milletvekili adayı Faruk Bal, milletvekili adayları Faruk Sonkaya, Hikmet Çay, İl Başkanı Ali Yücel, Başkan Yardımcıları Yusuf Keleş, Hakan Ceylan ve Bozkurt Çağlayan ile birlikte Görmeyenleri Koruma Derneği Konya Şubesi‘ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Veli Özağan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, kapılarının herkese açık olduğunu, siyasi partilerin engellilere yönelik projelerini dinlemek

istediklerini söyledi.

Faruk Bal ise, MHP Genel Merkezi‘nde engellilere yönelik bir çalışma birimi oluşturduklarını, bu birimin çok ciddi araştırmalar yaparak çözüm yolları ürettiğini bildirdi. Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu‘nun Kahramanmaraş‘tan 1. sıra milletvekili adayları olduğunu hatırlatan Bal, engellilere hak ettikleri değeri vereceklerini kaydetti. Bal, Sağlık Bakanı Recep Akdağ‘ın Batman‘da görme engelli geçici işçi Nurullah Mehmetoğlu‘nun sorunlarını anlatması üzerine, "Gözlerin görmediği halde

sana iş vermişiz, daha ne yapalım" sözlerine tepki göstererek, "MHP özü sözü bir partidir. Sağlık Bakanı‘nın görme engelli bir kardeşimizi aşağılayarak söylediği sözü çok ayıpladım. İnsani değerlerle bağdaşmaz, insanların elinde olmadan düşebilecekleri handikaplar vardır. Engelli kardeşimizi sanki onun kusuruymuş gibi aşağılayarak konuşması Sayın Bakan‘a yakışmamıştır. Üzücü, can sıkıcı bir konuşma olmuştur. Sonradan söylediği özrün bir anlamını göremiyorum. Demek ki, dervişin fikri neyse zikri de odur.

Sağlık Bakanlığı görevi süresince de laftan başka bir şey üretmemiştir" dedi.

Dernek binasının bulunduğu iş hanında esnafı da ziyaret eden Bal ve beraberindekiler, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Konya Şubesi‘nde yeni yönetim ve dernek üyeleri tarafından karşılandı. Bal, burada MHP iktidarında yapacakları hizmetleri anlatarak destek istedi.

Kaynak: İHA