Meyan Şerbeti Sezonu Açıldı

Diyarbakır‘da meyan şerbeti sezonunun açılması tüketici vatandaşları sevindirdi.

Meyan Şerbeti Sezonu Açıldı
Diyarbakırlıların tek içeceği meyan şerbeti ucuz ve temiz ve sıhhat kaynağı olduğu için özellikle yaz aylarında tüketiliyor. 16 yıldır meyan şerbeti yapan ve satan Ramazan Aslan, kimsenin bugüne kadar içtiği şerbetten şikayetçi olmadığını belirterek, "Meyan şerbeti asitli olmadığı için kentimizin her yerinde satılıyor ve tüketiliyor. Bilhassa Ramazan aylarında adeta yok satıyoruz. Ben şahsen elimden geleni yapıp kaliteli şerbeti halkımıza sunuyorum. Çünkü meyan şerbetimiz yaz aylarında süper bir içecek

oluyor. İdrar yollarına, mide rahatsızlıklarına, sindirim yoluna asitsiz olduğu için şifa kaynağıdır. Bölgemizde meyan şerbeti büyük ilgi görmektedir. Doktorlarımız bile tavsiye etmektedirler" dedi.

Meyan şerbetini fazlasıyla tükkettiklerini söyleyen Metin Tokat ile Hüseyin Vural isimli vatandaşlar ise, "Biz meyan şerbetini bir gelenek haline getirmişiz. Bahar aylarından başlıyoruz içmeye. Sıhhatimize büyük faydası vardır. Ailece tüketiyoruz. Allah‘ın bize verdiği bu bitkiden elde edilen şerbeti içerken adeta rahatlıyoruz. Hiç değilse asitli içeceklerden uzak duruyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA