Conolar tahliye edilmeye başlandı

Mersin'de dün 1 kişinin ölümü 7'si polis 41 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kavga sonrası Çilek Mahallesi'ndeki Cono aşireti mensuplarının tahliyesine başlandı.

Conolar tahliye edilmeye başlandı
Mersin’de dün 1 kişinin ölümü 7’si polis 41 kişinin yaralanması ile sonuçlanan kavga sonrası Çilek Mahallesi’ndeki Cono aşireti mensuplarının tahliyesine başlandı.

Cono aşireti mensuplarının yoğun olarak yaşadığı Çilek Mahallesi’nde polisin aldığı tedbirler gece boyu sürdü. Çevik Kuvvet ekipleri ve panzerler gece boyu mahallede tedbir alarak, Cono aşiretinin yaklaşık 200 üyesini bir sosyal tesiste bekletti. Cono aşireti üyelerinin imzası ile tahliye işlemlerine başlandı. 28 Cono ailesinden imzası alınan 14’ünün kamyonlara yüklenen eşyalarının, yakınlarının bulunduğu Tarsus ilçesine gönderileceği öğrenildi.

Mersin’in Akdeniz İlçesi Çilek Mahallesi’nde Cono aşireti üyeleri ile mahalleli arasında çocuk meselesi yüzünden çıkan kavgada 1 kişi ölmüş, 1’i gazeteci, 7’si polis 41 kişi yaralanmıştı. Cono aşireti mensuplarının ev ve araçları mahalleli tarafından ateşe verilmişti.

Olayla ilgili çok sayıda gözaltı olmuştu. Gözaltına yenilerinin eklendiği bildirildi. Polisin mahalledeki geniş güvenlik tedbirleri ise sürüyor.