Bucak’Ta Başpehlivan Salih Dorum Oldu

Burdur’un Bucak ilçesinde yapılan Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Başpehlivan Antalya Bölgesinden Salih Dorum oldu.

Bucak’Ta Başpehlivan Salih Dorum Oldu
Bucak Belediyesinin organize ettiği ve 11 yıl aradan sonra yapılan Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri İncirhan Güreş Sahasında yapıldı. Güreşlere 20 başpehlivan ve 400’e yakın güreşçi katıldı. Güreşleri Burdur Valisi Süleyman Tapzız, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Akif Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Avcı ve çok sayıda güreş sever izledi.

İncirhan Güreş Sahasındaki güreşleri izleyen Burdur Valisi Süleyman Tapsız, “Ata sporu Yağlı Pehlivan Güreşlerinin Bucak ilçemizde 11 yıl aradan sonra tekrar yapılması çok sevindirici. Bu tür organizasyonlar ile güreşe gönül vermiş gençlerimizi teşvik amacı ile çok önemli” dedi.

Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu ise “Türkiye’nin her yerinden gelen güreşçiler ve güreş sevenler, Bucak’ta 15 yıl ara ile arka arkaya geleneksel Yağlı güreşleri yapılmıştır. Bucak güreşleri Kırkpınar’dan sonra ikinci güreşler Bucak güreşleri idi. 2008 yılında Bucak Kırkpınar Ağası çıkardı. Bucak’ta 11 yıldır güreşler yapılmıyordu. Bu yıl güreş severler ve tüm Bucak bir araya gelerek güreşlerin yapılmasına karar verildi” dedi. Bucak Belediye Başkanı ve Tertip Komitesi Başkanı Ramazan Ayaz ise “Geleneksel Yağlı güreşlerinin yeniden başlamasının mutluluğu içerisindeyiz. Kırkpınar Güreşlerinden sonra ikinci sırayı alan Bucak Yağlı Pehlivan Güreşleri önümüzdeki yıldan itibaren daha güzel daha iddialı bir güreş olacaktır. Bucak sürekli ilklere layıktır. Bucak eğitimde, nakliyecilikte, sağlıkta ve sanayicilikte kendisinden söz ettirmiş. Yağlı Güreşlerde de ettirecektir” dedi.

Geleneksel Yağlı Güreşlerde emeği geçen maddi ve manevi katkısı olanlara plaket verildi. Güreşler sürerken gelecek yılki güreş ağalığı ihalesi yapıldı. Güreş Ağalığına aday olan altı aday arasından en fazla artırımı 55 bin TL ile iş adamı Celal Öztaş aldı.

Sabah saatlerinde başlayan Bucak Yağlı Pehlivan Güreşleri akşam saatlerine kadar sürerken Başpehlivanlık güreşinde finale kalan Salih Dorum, Ahmet Kavakcı’yı yenerek Bucak’ın Başpehlivanı oldu. Üçüncü ise Yüksel Kalay ve Enver Eroğlu oldu. Bucak Yağlı Pehlivan Güreşlerinde boylarına göre birinci olanlar şöyle, Başaltı; Hasan Cengiz, Büyük Orta; İsmail Balaban, Küçük Orta; Büyük Boy Hasan Borucu, Büyük Orta Küçük Boy; Cemali Küçükgüçlü, Deste Büyük Boy; Hüseyin Yerlice, Deste Orta Boy; Recep Duygulu, Deste Küçük Boy; Serdar Çavuşoğlu, Ayak Okan Acar, Toz Koparan; Şevket Can, Teşvik 2; Güner Dayan, Teşvik 1; Yusuf Yıldırım, Minikler 2; Alper Hascı, Minikler 1; ise Kemal Balcı birinci oldular.

Geleneksel Bucak Yağlı Pehlivan Güreşlerinde boylarında birinci olanlara madalyalarını ve kupalarını burdur Valisi Süleyman Tapsız, Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu ve Bucak Belediye Başkanı Ramazan ayaz verdiler.

Bucak Yağlı Pehlivan Güreşlerinde Başpehlivan olan Salih Dorum’un madalyasını ve kupasını Burdur Valisi Süleyman Tapsız verirken, bu yıl ilk kez düzenlene altın Kemer’i Vali Süleyman Tapsız başpehlivan Salih Dorum’a taktı. Başpehilvana takılan altın kemeri üç yıl üst üste kazanacak olan başpehilvan altın kemerin sahibi olacak.

Kaynak: İHA