Akyazı Doğalgaza Kavuşuyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye‘nin 100. kuruluş yıldönümünde 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına gireceğini söyledi.

Akyazı Doğalgaza Kavuşuyor
Sakarya‘nın Akyazı ilçesinde doğalgaz kaynak törenine katılan Bakan Yıldız, 8,5 yıllık AK Parti iktidarı döneminde Türkiye‘ye en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını anlattı.

Türkiye‘nin büyük bir değişim ve gelişimden geçtiğini ifade eden Bakan Yıldız, "Adapazarı Gaz Dağıtım A.Ş. özelleştirilmeden önce 10 yılda 20 kilometrelik hat döşemiş. Şu an şirket yönecileri 2 bin kilometrelik hat hedeflediklerini belirtiyor. Ne oldu. Türkiye‘de gömü mü bulundu? Bir yerde define mi bulundu? Ne oldu da 10, 50, 100 katı hizmetler arttı" dedi. Türkiye‘de aslında insan kaynağının bulunduğunu anlatan Yıldız, şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanımız, Başbakanımızla beraber, komple, bütün bu

hizmetlere emeği geçen özel ve kamu ayrımı yapmaksızın söylüyorum, taş üzerine taş koyan asıl kadro bulundu. En önemli kaynağını buldu. O yüzden Türkiye büyümeye devam edecek. Türkiye, başkanların, başbakanların bina içinde asansör açtığı dönemleri yaşadı. Şimdi Sayın Başbakanımız 30‘lu, 50‘li, 60‘lı adetler halinde ancak temel atma törenleri değil, açılışlar gerçekleştirebiliyor. Ancak, zamanı ona yetebiliyor. Türkiye AK Parti iktidarı döneminde 26. ekonomiden 16. ekonomiye girdi. Türkiye Cumhuriyeti‘nin

kuruluşunun 100. yıl dönümü olan 2023 yılında inşallah Türkiye dünyada ilk 10 ekonomi arasına girecektir."

Bakan Yıldız, enerji sektöründeki özel sektör payını 8,5 yıl içinde yüzde 34‘lerden yüzde 52‘lere kadar çıkardıklarını ifade ederek, hedeflerinin özel sektörün payını en az yüzde 75‘lere kadar yükseltmek olduğunu belirtti.

Sakarya‘da yapılan yatırımların temelinde Ankara‘da alınan doğru kararların çok önemli etkisi olduğunu belirten Yıldız, şöyle konuştu: "Doğru yaptıkça güçlenen, güçlendikçe daha çok doğru yapma kabiliyet ve kapasitesine ulaşan bir yapıya kavuştuk. Bu ülkenin idaresine konan irade bu sınıfı yakaladı. Bu çizgiyi yakaladı. Son derece önemli bir konu. Yerel yönetimlerle merkezi hükümetin birleşmesiyle beraber oluşan sinerji hamdolsun bizi bu noktalara getirdi"

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş ise Adapazarı Gaz Dağıtım şirketinin 2001 yılında Adapazarı Belediyesi tarafından özelleştirilen Türkiye‘nin ilk özel doğal gaz dağıtım şirketi olduğunu belirterek, "2003 yılında Erdem Holding bünyesine geçen şirket bölgede ciddi yatırımlar gerçekleştirdi. Bugüne kadar yapılan yatırımlar sayesinde Adapazarı, Serdivan, Erenler, Arifiye ilçelerinin tamamına yakınına, Sapanca, Kırkpınar, Hendek ilçelerinin büyük bir bölümüne gaz dağıtımı

sağlanmıştır. Yaklaşık 200 bin adet abonenin kapısına doğalgaz götürülmüştür. 2010 yılı sonu itibariyle 102 bin aboneye, 81 bin adet gaz kullanıcısına ulaşılmıştır" dedi.

AGDAŞ İcra Kurulu Başkanı Muhammet Fatih Erdem, beş ay içinde Akyazı ilçesine 250 kilometre hat döşeyeceklerini bildirdi. Erdem, Akyazı‘daki yatırımla birlikte 2002 yılından bugüne kadar Sakarya‘da döşenmiş doğalgaz hattının 2 bin kilometreyi aşacağını vurguladı.

Konuşmaların ardından Bakan Yıldız ve protokol üyeleri Akyazı ilçesine yapılacak doğalgaz altyapı yatırımlarının temelini oluşturacak temsili kaynağı yaptı. AGDAŞ‘ın ilçede yapacağı 20 milyon liralık altyapı yatırımıyla beş ay içinde 9 bin abonenin kapısına doğalgaz ulaştırılacak.

Kaynak: İHA