Simavlıya Psikolog Desteği

Kütahya Simav‘da önceki gün meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenenler için Sağlık Bakanlığının ilçeye 20 psikolog göndereceği yönündeki haberler vatandaşları sevindirdi.

Depremin ardından evlerine giremeyen vatandaşlar, yaşamlarını Kızılay tarafından ilçe girişindeki panayır alanına kurulan çadırkentte sürdürmeye başladı. Dağıtılan yatak, battaniye, çeşitli tüketim malzemeleri, yiyecek ve içeceklerle ilk gecelerini geçiren vatandaşlara Kızılay tarafından bu sabah çay ve çorba, öğle saatlerinde de kuru fasulye ve pilav ikram edildi.

Verilen hizmetten memnun olduklarını ifade eden vatandaşlar, ancak tuvalet ihtiyacını karşılamak konusunda sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.

Öte yandan, Sağlık Bakanlığı tarafından ilçeye 20 psikolog gönderilerek depremden etkilenen vatandaşlara destek verileceği öğrenildi. Yetkililer, depremzedelerin büyük kısmının psikolojik etkilenmeden dolayı tedavi gördüğünü, psikologların bu nedenle vatandaşlara destek vermesinin uygun olacağının kararlaştırıldığını bildirdi.

Kaynak: İHA