Osmaniye‘de 150 Araçlık Tır Garajı Açıldı

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde Karayollarından onaylı tek TIR garajı olan 52 Nolu Toprakkale Taşımacılar Kooperatifi D-400 Karayolu Tüysüz yol kavşağında açıldı.

Osmaniye’nin Toprakkale ilçesinde Karayollarından onaylı tek TIR garajı olan 52 Nolu Toprakkale Taşımacılar Kooperatifi D-400 Karayolu Tüysüz yol kavşağında açıldı.

Açılış konuşmasını yapan Kooperatif Başkanı Kerim Uluğ hedeflerinin bölgenin en büyük TIR garajı oluşturmak olduğunu söyledi.

52 Nolu Toprakkale Taşımacılar Kooperatifi Kerim Uluğ, “Bireysel olarak çalışan üyelerimizin desteği ile hiçbir kuruluştan destek almadan 150 üyemizle birlikte 24 saat açık bir Taşımacılar Kooperatifi oluşturduk. Osmaniye’nin Karayollarından ruhsatlı tek TIR garajı özelliğini taşıyan kuruluşumuz 10 dönüm üzerine kuruldu. Büyüklerimiz önümüzü açarsa Organize Sanayi Bölgesinde nakliyecilere ayrılan bölümün Kooperatifimize tahsisi halinde bölgemizde büyük bir tır garajı kurmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Açılan kooperatifin Toprakkaleliler öz sermayesi ile kurulduğunun altını çizen Toprakkale Belediye Başkanı Sedat Şanal, “Burada gördüğünüz kooperatif birliğin, dirliğin, adamlığın, emeğin, kardeşliğin göstergesidir. Bu kooperatif güven ve inanç içinde kurulmuştur. Bu çalışmaları yaparken gelişen illere baktığımızda kendi sanayicini, kendi kooperatifçisini, kendi esnafını, kendi turizmcisini ve kendi bürokratını yetiştirmiş iller olduğunu görüyoruz. Bende Belediye Başkanı olarak türbinlere oynamadan Toprakkale için sahanın içinde oynamayı düstur edindim. Toprakkale bu güzel kooperatifle Osmaniye ilinin gözdesi olmaya devam edecektir. Toprakkale’nin değişimine gelişimine çok önem verdiğimiz için, ele attığımız her konuda başarılı olmak zorundayız.” dedi.

Konuşmalarına ardından kooperatifin kuruluşunda desteklerinden dolayı Osmaniye Vali Yardımcısı Ali Çağlar ile Toprakkale Belediye Başkanı Sedat Şanal’a plaket takdim edildi.

Yapılan duaların ardından açılış kurdelesi Osmaniye Vali Yardımcısı Ali Çağlar ile Toprakkale Kaymakamı Güngör Yıldırım tarafından kesildi.