Milaslı Köylüler Yol Kapatıp Eylem Yaptı

Milas’a bağlı Olukbaşı köyünde maden kamyonlarının köye ulaşımı sağlayan yollarda ağır tahribat yaptığı ve yolun kullanılamaz hale geldiğini savunan köylüler yol kapattı.

Milaslı Köylüler Yol Kapatıp Eylem Yaptı
50 kişilik grup, yola barikat kurarak maden kamyonlarının geçişine izin vermezken, yetkililerin yolun tamir edileceğine ilişkin sözlerinin yerine gelmemesinden şikayetçi olan köylüler, kamyon sürücülerinin yolda aşırı hızla giderek tehlike oluşturduğu dile getirdiler.

Köy muhtarı Mustafa Çınar (48), yolun yapımı için yetkililerin söz verdiklerini belirterek, “Her gün yaklaşık 200 kamyon köy içerisinden geçiyor. Kamyonlar feldspat taşıyorlar. Yetiştirdiğimiz meyvelere tozları zarar veriyor” şeklinde konuştu.

Yol ve maden kamyonları nedeniyle kötü bir hayat sürdüklerini ifade eden köylüler, “Yıllardır burası böyle. Bahçemizde tozdan oturamadığımız için, evlerin içinden dışarı çıkamaz hale geldik. Sabaha kadar kamyon gürültüsünden uyuyamıyoruz. Sorumuz çözülene kadar eylemimize devam edeceğiz. Köyümüzün yolunun biran önce yapılmasını istiyoruz. Yediğimiz, içtiğimiz her şeyin içinde toprak var. Geçtiğimiz yıllarda birkaç kez yolu kestik. Tepkimizi dile getirdik. Yetkililer her seferinde yolun yapılacağı sözünü verdi. Ama yapılmadı. Dışarı çamaşır asamaz olduk.” dedi.

KAYMAKAM ATÇI: ÇÖZÜM BETON ASFALT

Milas Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı; “Köyümüzün yolunun beton asfalt yapılması için ihalesini yapmıştık. İhaleyi alan firma kısa süre içerisinde çalışmalara başlayacak. Geçtiğimiz yıl beton asfalt dökmüştük ama çözüm olmamıştı.” dedi.

Eylem sırasında jandarma ekipleri geniş güvenlik önlemi aldı. Eylem, yetkililerin yolun yapılacağı sözünü yinelemesiyle son buldu.

Kaynak: İHA