Milas’Ta Gençlik Meclisi Kuruldu

Kent Konseyi bünyesi altında yapılan seçimle Milas Gençlik Meclisi oluşturuldu. İlçedeki gençlerin sesi olmayı amaçlayan meclise ilgi yoğun oldu.

Milas’Ta Gençlik Meclisi Kuruldu
Milas Kent Konseyi’ne bağlı Gençlik Meclisi Cumartesi günü yapılan genel kurul toplantısıyla kuruldu.

Milas Belediyesi Toplantı ve Düğün Salonu’nda yaklaşık 300 gencin katıldığı toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılış konuşmasını yapan Milas Kent Konseyi Genel Sekreteri Kemal Kaşkar yaptı. Kaşkar; “Kendi aranızda çalışma grupları oluşturacaksınız. Gruplarda yer alanlardan birisi ayrıca yürütme kurulunda görev alacak. Sizler geleceğin mimarlarısınız. Önümüzdeki süreçte engelliler meclisi de oluşturulacak. Ötelediğimiz engelli yurttaşların yerlerinin tanımlanması için örgütlenmesi gerekiyor. Ayrıca mahalle meclisleri de oluşturulması planlanıyor” dedi.

Konuşmaların ardından oluşturulan divana Hasan Tuzla başkanlık ederken, yazmanlıklar için de İsmail Hakkı Kaftancı ve Sadettin Kuyucu görev yaptı. Tuzla, her siyasi görüş ve kesimden gençlerin burada bulunmasının önemine dikkat çekerek meclise başarılar diledi.

Tek liste olarak gerçekleştirilen açık oylama usulü seçimde oybirliğiyle Milas Kent Konseyi Gençlik Meclisi Yürütme Kurulu üyeliğine Fuat Filiz, Mutlu Hazer, Tufan Aktaş, Burcu Kutsal, Mustafa Özgülergil, Önder Babacan, Cenk Afyonlu, yürütme kurulu yedek üyeliklerine de İlkan Kaya, Erman Evran, İsmail Hakkı Alptekin ve Sibel Can Kamber seçildi.

Kaynak: İHA