Mavi Marmara‘da Öldürülenler Anılıyor

Mavi Marmara gemisine yönelik saldırının yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma etkinlikleri, uçurtma şenliği ile başladı. Programa Başbakan Erdoğan‘ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan da ailesiyle katıldı.

Mavi Marmara‘da Öldürülenler Anılıyor
31 Mayıs 2010 tarihinde Gazze‘ye yardım götürürken İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybedenleri anma programları çerçevesinde bir dizi program düzenlendi. İsrail ambargosu altındaki Gazze sahiliyle İstanbul Sarayburnu‘da eş zamanlı olarak yapılan program, uçurtma şenliği ile başladı. Özel yapım bin 500 adet uçurtmanın uçurulduğu şenliğe yoğun bir katılım oldu. Şenliğe, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ın küçük oğlu Necmettin Bilal Erdoğan da ailesiyle katıldı.

Uçurtmaların üzerinde Gazze‘ye yardım götürürken İsrail saldırısına uğrayan Mavi Marmara gemisinin ve saldırıda hayatını kaybedenlerin fotoğrafları ve "Mavi Marmara yoluna devam ediyor" yazısı yer aldı. Programda özel olarak hazırlanan bir platforma grafiti çizildi.

Anmalar, İHH öncülüğünde birçok sivil toplum örgütünün katılımıyla 30 Mayıs‘ta Taksim‘de gerçekleştirilecek büyük bir yürüyüş ile son bulacak.

Kaynak: İHA