İstanbul'dan bir kral geçti

Ghana'daki Ashanti bölgesinin kralı 3. Mama Odi Bah Grogo, Danimarka'da düzenlenecek bir festivale katılmak için transit olarak geldiği İstanbul'da uçağını kaçırdı.

İstanbul'dan bir kral geçti
Ghana’daki Ashanti bölgesinin kralı 3. Mama Odi Bah Grogo, Danimarka’da düzenlenecek bir festivale katılmak için transit olarak geldiği İstanbul’da uçağını kaçırdı.

Kral Grogo beraberindekiler transit olarak geldiği İstanbul’da uçağını kaçırdığından dolayı geceyi Atatürk Havalimanı’nında geçirdi. Yöresel kıyafetleri ve üzerindeki altınlar dolayısıyla yolcuların büyük ilgisini çeken Kral Grogo, bugün saat 14.00’daki uçağına da son anda yetişti. Atatürk Havalimanı X-Ray cihazından geçen Kral Grogo’nun altınları alarm verdi. Kral Grogo, korumasının taşıdığı temsili kılıç nedeniyle de bir süre güvenlik noktasında beklemek zorunda kaldı.

Uçağın kabininde kesici aletlerin taşınmasının yasak olması nedeniyle sembolik kılıç bagaja gönderildi. Kral Grogo, saat 14.00 sıralarında Türk Hava Yolları’nın (THY) tarifeli bir uçağı ile İstanbul’dan ayrıldı.