Kılıçdaroğlu Hacıbektaş‘ta

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir‘in Hacıbektaş ilçesinde Aşık Mahzuni Şerif‘in 9.

Kılıçdaroğlu Hacıbektaş‘ta
Özel bir helikopterle Hacıbektaş ilçesinin Çilehane bölgesine gelen CHP Lideri Kılıçdaroğlu‘nu, burada binlerce kişi karşıladı. Daha sonra seçim otobüsüne binen Kılıçdaroğlu, Çilehane bölgesinden ilçe merkezine gelene kadar yurttaşları selamladı. Hacıbektaş Belediyesi‘ne gelen Kılıçdaroğlu, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu‘nu makamında ziyaret etti.

Selmanpakoğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu‘nu Hacıbektaş gibi dostluk, barış ve kardeşliğin yanı sıra ilim ve kültür merkezinde misafir etmekten büyük bir onur yaşadığını belirterek, bundan sonra da Hacıbektaş‘ta CHP‘nin gücüne güç katacağını kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da iki dönemden beri bağımsız belediye başkanı olan Ali Rıza Selmanpakoğlu ile bundan sonraki süreçte CHP olarak güçlerine güç katacaklarına inandığını kaydetti.

Selmanpakoğlu, ziyaretin anısına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘na sevgi, dostluk ve barışın sembolü olarak onyx taşından yapılmış bir üzüm salkımını ahşap bir kutu içerisinde takdim etti. Kılıçdaroğlu, Aşık Mahzuni Şerif‘in torunu Yiğit Birkan Demir‘e ile de hatıra fotoğrafı çektirdi.

Hacıbektaş Belediyesi‘ni ziyaretinin ardından, Hacıbektaş Belediyesi ve Mahzuni‘nin ailesinin organizasyonu ile Çilehane mevkiinde ünlü halk ozanı Aşık Mahzuni Şerif‘in 9. ölüm yıl dönümü için düzenlenen törene katılmak üzere seçim otobüsüne binen Kılıçdaroğlu, burada yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı.

Mahzuni‘nin bir heykelinin de bulunduğu mezarı başında düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, daha sonra saygı geçişi yapıldı. Kılıçdaroğlu, Mahzuni‘nin mezarına karanfil bıraktı.

Burada halka seslenen Kılıçdaroğlu, bugünün sadece kendileri için değil, Türkiye için çok önemli bir gün olduğunu belirterek Mahzuni‘nin yaşamı boyunca insan sevgisini yüreğinde yaşattığını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Aşık Mahzuni Şerif, yaşamı boyunca mücadele vermiş, en büyük silahı sazı ve sözü olan bir büyük insandı. Onu anmak hepimizin görevidir. O yüce bir insandı, mücadelesini verdi, ağır bedeller ödedi, türküsünü sazı ile söyledi, hapislere düştü, bin bir sıkıntı çekti. Maddi sıkıntılar çekti ama

yılmadı. Yüreğinde insan sevgisi vardı, insan sevgisi ile yola çıktı. Haksızlığa karşı direndi, adalet istedi, adaletin verilmediği yerde o adaletin cezası çeksin, adalet diye onu içeri attılar, adalet diye mahkum ettiler, adalet diye işkence gördü ama o yılmadı, direndi" dedi.

"FAKİRİN VE EZİLENİN DOSTU"

Mahzuni‘yi üniversite yıllarında tanıdığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Aşık Mahzuni Şerif‘i Hacettepe Üniversitesi‘nde iken, konseri vardı, daha sonraki yıllarda da beraberce oturduk, aynı sofrada yemek yedim, onun türküleri dinledim, doğaçlama olarak söylediği türküleri de dinledim. Evini ziyaret ettim, kitaplarını okudum. Mahzuni Şerif, fakirin dostu idi, ezilenlerin dostu idi, bütün türkülerinde bunu anlatır. Biz şimdi onun mücadelesini sürdüreceğiz, o türküleri ile sazı ve sözü ile geleceğe ışık tuttu,

milyonlara ışık tuttu, milyonların gönlünde yer etti, onun gönlü bizim yüreklerimizdedir, onun yüreği insan sevgisi ile dolu idi. Hakk‘a yürüdüğü gün de buradaydım. O zaman da milyonlar burada idi, o zaman da bizim yüreğimizde yer etmiştin, bundan sonra da edeceksin, çocukları ve ailesi onun mirasına uygun olarak onun mirasını sürdürmeye çalışıyor. Yapılması gereken, onun insan yüreğindeki sıcaklığını gelecek kuşaklara götürmektir" şeklinde konuştu.

Öte yandan Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu‘nun 190 arkadaşı ile birlikte CHP‘ye geçmesinin sevincini yaşadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Hacıbektaş Belediye Başkanı 190 arkadaşı ile CHP‘ye katıldı, onlara şükran borçluyum. Aslında farklı yerlerde değildik, aynı nehirde yüzüyorduk, aynı havayı teneffüs ediyorduk, aynı duyguları paylaşıyorduk, halka hizmet etmenin en önemli zenginlik olduğunu biliyorduk ama aramızda ufak bir fark vardı, onu kaldırdık, yürekleri birleştirdik, gönülleri

birleştirdik, bir araya geldik, nehir olduk denizlere akacağız, iktidara akacağız, güzel günleri göreceğiz hep beraber" dedi.

"BİZ, BİZİ SEVMEYENLERİ BİLE SEVECEĞİZ"

Hiçbir zaman insana saygı ve hoşgörüyü eksik etmeyeceklerini vurgulayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gönül dostları burada, halktan yana olanlar burada, kul hakkı yemeyenler burada, herkese saygı besleyenler burada. Onlara yürek dolusu saygılarımı selamlarımı sunuyorum. Gönül birlikteliğimiz var insandan yana. Biz kimseye kin tutmayız, bize kin tutanlara karşı bile. Biz, ‘Gönül bağımız insan en yüce değerdir‘ diyoruz tıpkı emeğin en yüce değer olduğu gibi. İnsanımıza saygıyı, insanımıza karşı hoşgörüyü hiçbir zaman eksik etmeyeceğiz. Bizim aleyhimize konuşanlar olabilir, bizi sevmeyenler olabilir, inan

biz onları da seveceğiz. Çünkü bizim yüreğimizde insan sevgisi var."

Parti rozetini Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu‘na takan Kılıçdaroğlu, daha sonra helikopterle Çorum mitingine katılmak üzere ilçeden ayrıldı.

Kaynak: İHA