Kılıçdaroğlu dürüst siyasetçi olamadı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan “Kılıçdaroğlu gerçekten dürüst bir siyasetçi olarak karşımıza çıkmadı ve siyasetçide olamadı.” dedi.

Kılıçdaroğlu dürüst siyasetçi olamadı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut'un sorularını yanıtladı. Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel müdürlüğü döneminde akrabalarını sınavsız olarak işe aldığını belgeleriyle açıklamıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisinin SSK Genel Müdürlüğü dönemiyle ilgili açıkladığı belgeye ilişkin olarak, "Dürüst ve ahlaklı adamsa o olayın tamamını açıklar. Bu olay iki sayfa, birinci sayfasını niye açıklamıyor, niye gizliyor? Birinci sayfayı açıkladığı zaman yalanı ortaya çıkacak" demişti.

BİRİNCİ SAYFAYI AÇIKLADI
Başbakan Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun açıklamasını istediği o belgenin birinci sayfasını da canlı yayında açıkladı. Erdoğan Kılıçdaroğlu’nun kimleri işe aldığına dair isimleri hala açıklayamadığını ifade ederek “Hani diyorum ya. Böyle sen boş kadrolara kişiler atadın. Bunlar kimlerdir? Niçin imtihanla değil de, böyle yaptın diye. Ben o birinci sayfayı okudum. ( Toplam 2147 sağlık personeli için söz konusu sınavla yerleştirilenlerin sayısı 1876 olduğundan, halen 271 boş pozisyon bulunmaktadır. Yukarıda açıklandığı şekilde sınav koşullarını taşımadıkları halde, kazananların boşaltacağı pozisyonlar ile (Bakın pozisyon hazırlanıyor) ÖSYM tarafından yerleştirilemeyen pozisyonlar ve sözleşmeleri feshedilenlerden boşalan pozisyonlara sağlık tesislerimizin personeli olan acil gereksinimleri dikkate alınarak bir an evvel atama yapılması gerekmektedir.) Yani açıkla bu isimleri diyorum. Bu isimleri açıklamadı bugüne kadar. Hangi pozisyonlar diyorum açıklamadı. Çünkü açıklandığı zaman her şey ortaya çıkarak. Ama biz mecliste açıkladık bunları. Bunların hepsini biliyor. Şimdi geliyor benim milletimi aldatmaya kalkıyor. Bu kadar pişkin bir insan. Ben size her şeyi anlattım.” dedi.

POLEMİĞE GİRMEM YALAN RÜZGARINDA BAŞROLÜ OYNASIN
Yiğit Bulut’un, Kılıçdaroğlu’nun Başbakan’ı televizyonda tartışmayı davet ettiğini hatırlatması üzerine Erdoğan “Geçenlerde söyledim yine söylüyorum. Prim yapmak istiyor. Bu türler, bir şey yapmak istedikleri zaman prim yapmak istedikleri zaman hep bu yollara başvururlar. Ben Yalan Rüzgarı ile mi çıkacağım. Eğer çok meraklıysa, Yalan Rüzgarını yeniden oynatırlar. Oda orda başrolü oynar. Yeteri kadar çıkıyor. Meydanlarda bana ne söylemesi gerekirse söylüyor, bende ne gerekiyorsa ona söylüyorum. Mesele bu şekilde iyi bir düzende gidiyor. Karşılıklı bir polemiğe girmenin anlamı yok. Orda değişecek bir şey yok zaten.” diye konuştu.

DÜRÜST BİR SİYASETÇİ DEĞİL
Kılıçdaroğlu’nun dürüst bir siyasetçi olamadığını ifade eden Erdoğan “Kılıçdaroğlu gerçekten dürüst bir siyasetçi olarak karşımıza çıkmadı ve siyasetçide olamadı. Böyle siyaset yapılmaz. Şimdi bir defa diyor ki ‘Ben şöyle demedim, böyle demedim’ diyor. Ben onun nasıl dediğinin belgesini çıkardım. Ucuz ve bu kadar sıkı iftira olmaz. Devamlı iftira at tutmazsa iz bırakır mantığı ile hareket eden bir muhalefetin bir genel başkanı var karşımızda.” dedi.

ÜRDÜN RESMİ ZİYARET DEĞİLDİ
Kılıçdaroğlu’nun davetiye iddialarına da yanıt veren Erdoğan “'Kendi kızının davetiyesini özel uçakla Ürdün'e göndermeyeceksiniz' diyor. Ben ağır ifadeler kullanınca manevra yapmaya başladı. Bunlar benim hayatımda olmayacak şeyler. Bizim araçlarımız bizde zata tahsislidir. Adeta kendi aracınız gibi kullanırsınız. Başka bir araç kullanmazsınız. Bu uçak veya araçlar bu şekilde kullanılır. Benim Ürdün seyahatim resmi bir seyahat değil. Kralın davetlisi olarak gittim, gidince de ben kızımın davetiyesini orada verdim. Neymiş Tufan Türenç yazmış düzeltmemişim. Ben bütün ekibimle bunu mu takip edeceğim? Kusura bakmayın ama kayda değer bulduğuma cevap veririm. Her şeye cevap vermek durumunda değiliz. “ dedi.

BAŞBAKAN CEVAP VEREMEZ Mİ?
Siyasette ki üslubun sertleştiğine yönelik sorulara ise Erdoğan şöyle cevap verdi; “Siyasetin karakterinde ve yapısında bu her zaman var. Geçmişte bu yok muydu? Hepsinde bunlar vardı. Muhalefet partilerinin hepsi yapıyor bunu ve hep ağır hakaretlerle yapıyor. Bu benim ülkemin başbakanıdır diye düşünmüyor. Ama diyorlar ki ‘sen başbakansın sen bize böyle cevap vermeyeceksin.’ diyorlar. “ şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE