Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgi dağarcığı azdır

AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, “ Kılıçdaroğlu detaya inmeyen,dağarcığı zayıf, gaf yapan,pot kıran, çok tekrar yapan birisidir.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bilgi dağarcığı azdır
Kemal Kılıçdaroğlu’nu en yakın tanıyan özelliklerini bilen isimlerden biridir belki de Nurettin Canikli. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile uzun yıllar birlikte farklı partilerde grup başkanvekilliği yapan Nurettin Canikli, Maliye Bakanlığında yaptığı görevler nedeniyle CHP Liderini en iyi bilen ve analiz eden isimlerden.

Kemal Kılıçdaroğlu’nu en iyi bilen isimlerden biri olan Ak Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, Beyaz Tv ekranlarında Ferda Yıldırım’ın hazırlayıp sunduğu ‘Oy Pusulası’na canlı yayın konuğu oldu. Giresun’dan gerçekleştirilen canlı yayında Canikli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu analiz ederken, bu analizlerini hem örneklendirdi, hem de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

DAĞARCIĞI KUVVETLİ DEĞİL
Canikli, Kılıçdaroğlu’nun dağarcığı kuvvetli bir siyasetçi olmadığını ifade ederek “Kemal Kılıçdaroğlu çok detaya inmez, yüzeyseldir. Siz deyin ki şu kişiyle ilgili bir belge var, hiç okumadan detayına inmeden, araştırmadan kamuoyun ile aynen paylaşır. Ben Kılıçdaroğlu’nun bu özelliklerini genel başka olmadan bir ortamda sohbet konusu yapmıştım bu olaylar olmadan önce.” dedi.

KILIÇDAROĞLU BİZİM İÇİN BİR ŞANS

Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olmasını partisi için şans olarak değerlendiren Canikli “Kılıçdaroğlu konuştukça pot kırar, gaf yapar. Kılıçdaroğlu ile uzun süren televizyon programları yaptık. O yüzden onun özelliklerini iyi biliyorum. Kılıçdaroğlu genel başkan olduğu dönemde de bu özellikleriyle, bizim kanaatimizi boşa çıkarmadı. Yaptığı her konuşmayla bu kanaati destekledi.” dedi.

KILIÇDAROĞLU BENİ ŞAŞIRTMADI
Kılıçdaroğlu’nun tutarsız belgeye dayanmayan siyasetini örneklendiren Canikli, Kılıçdaroğlu’nun televizyon programlarının birisinde kömür alımlarında ki yolsuzluk iddialarının boşa çıkmasını örnek verdi. Canikli “ Bakan Hayati Yazıcı’yla ilgili iddialarında da televizyonda sunucu soruyor. ‘Siz bu maili gördünüz mü?’ diye soruyor. Kılıçdaroğlu ‘Görmedim’ diyor. “Peki okusanız anlarmıydınız?” diye soruluyor O da ‘Anlardım’ diyor. İşte Kemal Kılıçdaroğlu bu. Benim için hiç sürpriz olmadı. Beni kendisini iyi tanıdığım için bana çok garip gelmiyor.” dedi.

KILIÇDAROĞLU’NDA PİŞKİNLİK VAR

Kemal Kılıçdaroğlu gibi insanların çok pot kırdığını kaydeden Canikli “Neden pot kırarlar? Çünkü araştırmadıkları için. Sorgulamadan, detaya inmeden, tespit etmeden açıkladıkları için çoğu zaman duvara toslarlar. Bunun en son örneğini de Bakan Hayati Yazıcı’da gördük. Bir de pişkinlik var. ‘Bana teşekkür etmeliydi’ diyor.” şeklinde konuştu.

HERŞEYİ BİRAZCIK BİLİR
Kılıçdaroğlu’nun mitinglerinde çok tekrara yaptığını ve bunun nedenini bilgi eksikliğine dayandıran Canikli “Bilgi dağarcığı fazla olmayan insanlar, konuşmalarında tekrar yaparlar. Mitinglerine dikkatli bakın Kılıçdaroğlu çok tekrar yapar. Kılıçdaroğlu bir konuyu bir cümleyle anlatıyor. Bu da bilgi yetersizliğinden kaynaklanıyor. Kılıçdaroğlu her şeyi birazcık bilen birisidir.” dedi.

BEYAZ GAZETE