Kaset Skandalı Mhp‘de 9 Yöneticiyi Götürdü

MHP yöneticilerinin uygunsuz görüntülerinin internette yayınlanmasıyla birlikte partide yaşanan ‘kaset skandallarında’ şu ana kadar istifa eden yönetici sayısı 7’ye yükseldi.

MHP yöneticilerinin uygunsuz görüntülerinin internette yayınlanmasıyla birlikte partide yaşanan ‘kaset skandallarında’ şu ana kadar istifa eden yönetici sayısı 7’ye yükseldi. Şu ana kadar istifa eden 9 yönetici arasında 6 genel başkan yardımcısı, 1 genel sekreter, bir başkanlık divanı üyesi ve 1 il başkanı bulunuyor. Kaset skandallarıyla sarsılan MHP’de bugün 5 yönetici daha partisindeki tüm görevlerden istifa ederek milletvekili adaylığından çekildi.

    Farklı ülkücülük adlı internet sitesinde ilk olarak MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici’nin görüntüleri yayınlandı. Bu görüntülerin üzerine hakkında kaseti bulunduğu belirtilen MHP’nin diğer bir genel başkan yardımcısı Osman Çakır istifa etti. Çakır’ın hemen ardından Ekici de istifa ettiğini açıkladı. İki yöneticinin ardından kaseti bulunduğu belirtilen MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ümit Şafak ve MHP Başkanlık Divanı Üyesi Mehmet Taytak da peş peşe istifa etti. Ekici, Çakır, Paçacı, Şafak ve Taytak da kaset skandalları nedeniyle partisindeki görevlerinden istifa ederek milletvekili adaylıklarından da çekildiklerini bildirdi.

    Geçtiğimiz hafta söz konusu internet sitesinde, MHP’nin 6 yöneticisiyle ilgili görüntülerin yayınlanacağı iddia edilmiş ve bu kişilerle birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de istifası istenerek yola Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın geçici genel başkanlığında devam edilmesi talebi ortaya konulmuştu. Farklı Ülkücülük adlı internet sitesi söz konusu istifalar gelmeyince bugün uygunsuz görüntüleri içeren kasetleri internet üzerinden yayınlamaya başlamıştı.

    MHP’de daha önce görüntüleri yayınlanan MHP Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım, Metin Çobanoğlu, Bülent Didinmez ile İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu, uygunsuz görüntülerinin yayınlanmasının ardından Bahçeli’nin talebi doğrultusunda partiden istifa ederek milletvekili adaylıklarından çekilmişlerdi.

    Bu arada hakkında kaset iddiası bulunan MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı ise şu ana kadar istifa edip etmeyeceğine ilişkin bir açıklama yapmadı.