İspanya'da seçim öncesi halk kemer sıkma önlmelerini protesto ediyor
Krizdeki İspanya'da protesto gösterileri aralıksız sürüyor. Pazar günü yerel seçimlerin yapılacağı ülkede, planlanan gösteriler Merkez Seçim Kurulu'nun yasağına takıldı

YASAK GÖZDEN GEÇİRİLECEK
İspanyol göstericilerin taleplerini anladığını belirten İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero ise Adalet Bakanlığı'nın söz konusu yasağı gözden geçirdiğini söyledi. Zapatero, "Ben ve diğer kıdemli meslektaşlarım değişimin gerekli olduğunun farkındayız. Genç insanların, özellikle istihdam konusunda desteğe ihtiyacı var ve bunun yolu daha çok çalışmaktan ve sandıktan geçiyor" dedi.
Zapatero: Daha fazla kesinti planlıyoruz
İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, ülkenin krizden bir an önce çıkması için kararlı adımlar atmayı sürdürdüklerini söyledi. Bu arada Zapatero halka bir de kötü haber vererek, "Eğer kemer sıkma tedbirleri geçmeseydi, İspanya çok büyük olasılıkla yardıma ihtiyaç duyardı. Bu yüzden düzlüğe çıkmak adına daha fazla kesinti planlıyoruz" diye konuştu.
